Новини » Світ Читать эту новость на русском

SpaceX запустить чергову партію супутників Starlink

Супутник SpaceX Фото з відкритих джерел

Тепер запуск запланований на 24 листопада

Компанія Ілона Маска SpaceX перенесла запуск 16-ї місії Starlink з черговою партією інтернет-супутників, передає пресслужба компанії.

Як зазначається, запуск ракети-носія Falcon 9, яка доставить вантаж на орбіту запланований з комплексу SLC-40 у Флориді 24 листопада о 4:56 за Києвом (9:56 p.m. EST, 2:56 UTC). Це 104-й запуск ракет з покоління Falcon.

Як повідомляють у компанії, перший багаторазовий ступінь Falcon 9 раніше вже шість разів використовувався для доставлення вантажів на орбіту Землі (місія Telstar 18 Vantage (вересень-2018), Iridium-8 (січень-2019), Starlink-1 (травень-2019), Starlink-2 (січень-2020), Starlink-8 (червень), Starlink-11 (серпень)).

Одна половинка обтічника ракети використовувалася в попередній місії, а інша частина - у двох попередніх місіях.

Через 9 хвилин після запуску, багаторазова частина ракети-носія Falcon 9 має приземлитися на безпілотну платформу Of Course I Still Love You! в Атлантичному океані.

Новини за темою: SpaceX запустить супутники, які будуть відстежувати надзвукові ракети

Раніше повідомлялося, що компанія Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту за допомогою ракети-носія Falcon 9 чотирнадцяту партію супутників для орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Loading...