Новини » Світ Читать эту новость на русском

На Тайвані розробили етикетки-хамелеони, які допоможуть врятувати їжу від звалищ

розробка студентів Тайваню Фото з відкритих джерел

Етикетка мінятиме колір в залежності із терміном придатності

Група студентів Національного технологічного університету в Тайбеї розробила нову систему маркування продуктів, яка може допомогти скоротити харчові відходи у супермаркетах. Про це повідомляє Green Queen.

Як зазначається, проєкт студентів має назву Barcodiscount і передбачає автоматичну зміну кольорів наклейок на продуктах, які вказують на відсоток знижки товару із наближенням до завершення терміну придатності. Наприклад, коли залишається 48 годин, поки продукт придатний до вживання, етикетка відображатиме знижку 20%, а потім автоматично зміниться на 40%, коли залишиться одна доба.

За цю ідею розробники посіли друге місце на цьогорічній премії Джеймса Дайсона і сподіваються, що незабаром вдасться реалізувати цю концепцію, завдяки якій бакалійники можуть зменшити кількість продукції, яка потрапляє на звалище.

Студенти вдосконалили технологію, яка вже існувала і викликає зміну кольору після певного періоду. Оригінальна розробка активує таймер зміни забарвлення під час друку етикетки, а команда студентів розробила спосіб запуску таймера безпосередньо під час маркування у супермаркеті.

"Купівля товарів зі знижкою зменшує відходи в середньому на 33%, тоді як доходи зростають в середньому на 6,3%", - пояснили студенти Єн-ю Чанг, Сінь-ан Хуан і Чін-і Чень у своїй пропозиції з реалізації проєкту.

Новини за темою: Окей Google, Apple розробляє власний браузерний пошуковик, – FT

Раніше повідомлялося, що у Німеччині компанії Deutsche Bahn та Siemens Mobility випробовують нові екологічні поїзди на водні, які мають на меті зменшити викид вуглецю в атмосферу. 

Loading...