1 та 2 жовтня SpaceX виведе у космос чергову партію супутників Starlink

Американська компанія Ілона Маска SpaceX nasaspaceflight

Також буде запущений військовий GPS-супутник третього покоління США

Компанія Ілона Маска SpaceX запланувала 1 та 2 жовтня здійснити запуск 60-и інтернет-супутників системи Starlink та військового GPS-супутника третього покоління США. Про це йдеться на сайті SpaceX.

Зокрема, 1 жовтня о 09:17 EDT (16:17 за Києвом) запланований запуск чергової партії інтернет-супутників Starlink, а 2 жовтня о 21:43 за EDT (04:43 за Києвом) ракета Falcon 9 має вивести на орбіту військовий супутник США GPS III.

Зазначається, що ракета-носій Falcon 9, яка доставить на орбіту 13-ту партію інтернет-супутників Starlink, раніше вже двічі використовувалася у 2020 році. В SpaceX також зауважили, що одна з половин обтічника Falcon 9 підтримувала два попередні запуски Starlink.

Через 9 хвилин після запуску ракети з комплексу LC-39A Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида, багаторазова частина Falcon 9 повинна приземлиться на безпілотну платформу в Атлантичному океані.

Новини за темою: SpaceX запустила на орбіту ще 60 супутників Starlink

Раніше повідомлялося, що компанія SpaceX здійснила успішне випробування прототипу космічного корабля Starship – Starship SN6.

Loading...