У Нацбанку пояснили, чому подорожчали продукти "борщового набору"

Здорожчання продуктів

Фото з відкритих джерел

Це пов'язано із підвищенням попиту через скорочення пропозиції

У Національному банку України пояснили, що підвищення цін на продукти "борщового набору", а також - крупи та цитрусові пов’язано з підвищенням попиту на тлі скорочення пропозиції. Про це йдеться у економічному огляді тижні НБУ від 3 квітня.

"Зростання цін на м'ясо і овочі з борщового набору можна пояснити закриттям ринків та відсутністю міжміського сполучення (відповідно, зменшенням/відсутністю пропозиції з боку дрібних господарств)", - йдеться в огляді.

Водночас зростання цін на гречку та туалетний папір, які належать до своєрідних "індикаторів кризи", НБУ пояснив ажіотажним попитом.

Разом із тим, в Нацбанку заявили про подорожчання часнику, лимонів та цибулі - так званих "продуктів-антисептиків".

За даними регулятора, на ріст ціни таких продуктів вплинув і курс гривні, оскільки лимони та часник в Україні переважно імпортуються.

Нагадаємо, раніше в Мінекономіки заявляли, що ажіотажний попит на продукти харчування, що спостерігався в Україні після початку карантину, спав.

Loading...