В Україні подешевшали лимони та гречка після спаду ажіотажу

Ілюстроване фото - Продуктовий магазин Фото з відкритих джерел

Гречка подешевшала на 0,3%, лимони на 9,3%, борщовий набір на 1,7%

З 10 по 16 квітня ціни на харчові продукти в Україні знижувалися під впливом спаду ажіотажу та збалансованої ситуації на валютному ринку. Про це йдеться в "Економічному огляді тижня" НБУ.

Згідно з даними, ціни на продукти за останній тиждень знизилися на 0,4%.

Зокрема, подешевшали овочі борщового набору (на 1,7%), борошно (на 0,5%), рис (на 0,7%), та гречка (на 0,3%).

Ціни на лимони також знизилися - на 9,3%, що відображало зміцнення гривні та послаблення попиту на тлі суттєвого зростання цін у попередні тижні.

"Натомість зростали ціни на інші фрукти, зокрема яблука (на 4,5%) під впливом звуження вітчизняної пропозиції на тлі карантинних обмежень", - зазначили в НБУ.

Ціни на ліки та паливо також поступово знижувалися, а вартість послуг не змінилася.

"Попит на окремі товари особистого догляду залишається високим, проте ціни на окремі товари цієї групи відреагували на зміцнення гривні", - йдеться в огляді.

Нагадаємо, з 15 квітня, і на час карантину уряд знову повернув собі право регулювати ціни на продукти, ліки та медвироби. Мова йде про гречку, цукор, борошно пшеничне, макарони вітчизняного виробництва, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця першої категорії, курку в тушці, вершкове масло 72,5% та мінеральну воду без газу.

Loading...