live

Дієтичне олів'є та корисні солодощі: Дієтолог назвала аналоги новорічних страв

з відкритих джерел Ілюстративне фото

Популярні святкові страви можна замінити корисними аналогами

Невдовзі під час святкування новорічних свят на різдвяних столах з'являться ласощі, проте переїдання та часте вживання шкідливої їжі можуть нашкодити здоров’ю. Тому дієтолог Олена Соломатіна назвала корисні аналоги традиційних новорічних страв, повідомляє Ukrhealth.

Зокрема, жінка рекомендує додати до традиційного новорічного салату олів'є більше яєчного білка та менше жовтка, а картоплю замінити топінамбуром. Крім цього замість звичної лікарської ковбаси дієтолог радить додати відварену курячу грудку, а заправляти цей салат можна нежирним йогуртом, сметаною, гірчицею та прянощами.

Також традиційний холодець лікарка рекомендує замінити заливною рибою, а м’ясо по-французьки приготувати не зі свинини, а з більш дієтичного м'яса – кролика або індички.

За словами дієтолога, на святковому столі має бути якомога більше легких закусок з овочів та фруктів, а всі соуси краще приготувати нежирними.

Крім цього, жінка радить забрати із меню шкідливі солодощі та замінити їх корисними десертами. А саме, замість висококалорійних тортів і тістечок краще "прикрасити" стіл морозивом, сорбетами, фруктовими салатами чи йогуртовими тортами.

Нагадаємо, нещодавно дієтологи назвали топ-5 продуктів, які обов'язково мають бути присутніми у раціоні людини в зимовий період.

Loading...
Loading...
Loading...