live
Новини » Суспільство 1474 Читать эту новость на русском

Топ-5 найкращих продуктів для зимового раціону

Фахівці заявляють, що в осінньо-зимовий період раціон харчування має бути різноманітним і корисним

pixabay.com В осінньо-зимовий період раціон харчування має бути різноманітним і корисним

Фахівці заявляють, що в осінньо-зимовий період раціон харчування має бути різноманітним і корисним. Медики попереджають, що в першу чергу не можна відмовлятися від фруктів і овочів, так як вони багаті на вітаміни та поживні речовини, які зміцнюють імунітет. Про це повідомляє comments.ua.

Дієтологи назвали топ-5 продуктів, які обов'язково повинні бути присутніми у вашому раціоні в зимовий період.

Гранат

pixabay.com В плодах граната содержится большое количество витамина С
загрузка...
загрузка...

В плодах граната міститься велика кількість вітаміну С, який захищає організм від інфекційних захворювань, покращує роботу імунної системи. Саме тому він особливо рекомендований для зимового раціону. Також в гранаті міститься 15 амінокислот, калій, мідь, вітаміни В6, В12, Н і антиоксиданти, які борються з вільними радикалами, запобігаючи розвиток ракових клітин. Гранат сприятливо впливає на нервову і серцево-судинну системи, а також покращує кровотворення.

Ківі

pixabay.com Ківі є гарним джерел вітамінів А, С і К

Крім того, що цей екзотичний фрукт володіє дивовижним смаком, так ще і містить багато корисних мікроелементів та вітамінів, які підтримують організм в тонусі. Ківі є гарним джерел вітамінів А, С і К, а також багатий на клітковину і калій. Завдяки своїм складом цей фрукт допомагає знизити артеріальний тиск, зміцнює імунітет, а також позитивно впливає на зорову систему.

Брюссельська капуста

pixabay.com Цей овоч допоможе поліпшити імунну систему організму

Крім того, що цей продукт легко і швидко готувати, він неймовірно смачний і корисний. У ньому міститься багато фолієвої кислоти, калію, клітковини, вітамінів А, С і К. У брюссельській капусті мало калорій, тому вона відмінно підійде тим, хто сидить на дієті. В зимовий раціон необхідно включити, щоб поліпшити імунну систему організму, тим самим запобігти розвитку грипу та інших захворювань. Також брюссельська капуста допомагає при проблемах з серцем і судинами.

Цитрусові

pixabay.com Цитрусові сприятливо впливають на нервову систему

Зимовий раціон буде неповноцінним, якщо в ньому будуть відсутні апельсини, мандарини, лимони та інші цитрусові. Всі знають, що вони є цінним джерелом вітаміну С, який дуже важливий в період застуд, та й не тільки. До складу цитрусових входить ще і калій, фосфор, фолієва кислота і магній, тому вони не просто допомагають боротися з вірусами, але ще й покращують травлення, а також сприятливо впливають на нервову систему.

Хурма

pixabay.com Хурма багата на вітаміни С і РР, а також калій, йод, залізо і марганець

Ця смачна і корисна ягода повинна періодично з'являтися в раціоні харчування кожної людини. Вона багата на вітаміни С і РР, а також калій, йод, залізо і марганець, які позитивно впливають на роботу всього організму. Хурму рекомендується вживати, щоб підвищити захисні функції імунітету, поліпшити зір і заспокоїти нерви.

Нагадаємо, раніше фахівці назвали найнебезпечніші продукти для печінки.

 

Loading...
Loading...
Loading...