Новини » Курйози 12 серпня, 2019, 7:55
У Чехії почали штрафувати за недоїдені страви в ресторані
ZIK
ZIK

Ресторан в чеському селищі Добромержіце, що працює за принципом «їж, скільки хочеш» почав штрафувати клієнтів за недоїдені страви.

Таким чином заклад вирішив боротися з марнотратним ставленням до їжі, передає Vinegret.cz.

Шведський стіл у ресторані працює тільки в обід. Вибір страв небагатий – кілька видів м'яса і гарнірів. Відвідувачі платять 97 крон за вхід, а далі можуть їсти все що завгодно в необмеженій кількості. Після трапези тарілку потрібно віднести на кухню, і, якщо на ній що-небудь залишиться, гостя попросять доплатити 50 крон.

Правило діє вже кілька місяців. Інформація про нього висить на вході і в залі.

«П'ятдесят крон – мені здається це адекватна сума. Нині під санкцію потрапили близько десяти людей. Але не думайте, що ми штрафуємо людей за кожен недоїдений шматочок. Якщо хтось залишає на тарілці трохи картоплі або кнедлики, звичайно, ми не звертаємо на це увагу», – розповів власник ресторану Роман Воржішек.

Місцеві жителі заклад хвалять. У сусідніх ресторанах порції обмежені, а вартість обіду перевищує 100 крон.

«Один з оштрафованих дуже лаявся, стверджуючи, що їжа була жахливою, тому він не зміг її доїсти. Я спробував страву сам, було смачно. В результаті клієнт заплатив 50 крон і, на мій превеликий подив, наступного дня прийшов знову», – додав Воржішек.

Чеська торговельна інспекція не знайшла в даній практиці нічого протизаконного. Там відзначили, що ресторан зобов'язаний наочно і зрозуміло проінформувати споживачів про чинні правила. Оскільки це було зроблено, то претензій у перевіряючого органу бути не може.

Разом з тим в інспекції наголосили, що якщо клієнт раптом відмовиться платити штраф за недоїдену страву, то ресторан може домагатися виплати єдиним шляхом – через суд.

Нагадаємо, у Чехії відмовились від новорічного феєрверку.

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-08-20 01:24 :26