Новини » Суспільство 10 липня, 2019, 20:10
Стартап з Фінляндії виробляє незвичайну їжу – з вуглекислого газу

Фінський стартап Solar Foods зумів перетворити вуглекислий газ на їжу, яка може стати альтернативою протеїну.

Про це повідомляє Platforma.

Компанія використовує поновлювані джерела енергії і вуглекислий газ для створення альтернативного протеїну. Там додають, що це надзвичайно безпечно для екології.

Якщо вдасться організувати масове використання технології, то вона зможе вирішити питання руйнівного впливу нинішніх сільськогосподарських технік на довкілля та дати можливість виробляти продукти харчування там, де традиційні технології не працюють.

Щоб створити Solein, Solar Foods починає з розділення молекул води на водень і кисень за використання відновлюваної енергії. Потім водень поєднують із СО2 та додають калій, натрій й інші поживні речовини. Тоді суміш згодовують мікробам, які і створюють їстівний інгредієнт.

Речовина виглядає як пшенична мука та містить близько 20-25% вуглеводів, від 5 до 10% жирів і 50% білків.

«Виробництво Solein не потребує сільського господарства, не вимагає орних земель чи зрошення та не обмежене кліматичними умовами. Його можна виробляти в будь-якій точці світу, навіть у тих місцях, де звичайне виробництво білків ніколи не було можливим», – розповіли Solar Foods.

Нині компанія збирає дані для отримання ліцензії на харчові продукти від ЄС пізніше цього року, а масове виробництво та продаж вона планує розпочати 2021 року.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-07-17 20:04 :11