Новини » Суспільство 17 червня, 2019, 23:48
Японські вчені навчились вирощувати яловичину в пробірці

Вчені з Японії повідомили про завершення першого етапу експериментального проекту, в рамках якого дослідники вирощували штучне м’ясо на основі м’язової тканини бика.

Синтетична яловичина, за словами японців, поки що далека від звичайного м’яса, проте проект стрімко розвивається.

Про це повідомляє Еuronews.

Наразі в складі отриманого об’єкта відсутні такі важливі компоненти, як кісткова тканина і кров.

А японські споживачі до ноу хау поставилися скептично. Жителі виступають за традиційні джерела м’яса, так як ніякий штучний продукт не зможе замінити справжню яловичину.

«До 2050 року населення планети досягне дев’яти мільярдів людей. Тваринницьким господарствам буде складно задовольнити потреби людей в їх продукції. Виникає потреба в альтернативному варіанті, а саме в штучному м’ясі. Багато японських підприємств харчової промисловості хочуть якомога швидше приступити до освоєння технології», – сказав професор токійського університету Седзі Таккеуті.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-07-16 23:44 :53