Готуємо в суботу. Літній хіт – рулетики з кабачків на шпажках

Андрій Волик
Андрій Волик Журналіст, кухар-аматор у другому поколінні. Полтавець закоханий у Галичину. Живе за принципом – люби і роби що хочеш (так казав св. Августин)
Готуємо в суботу. Літній хіт – рулетики з кабачків на шпажках
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика

Літо багате на овочі, готувати з яких одне задоволення. Одні з найпопулярніших та недорогих в цей час – кабачки.

Рецептів, як смачно приготувати кабачок, безліч: є з дешевими і дорогими складниками, складні і надзвичайно прості. Сьогодні я вам пропоную рецепт страви, яка помірна за ціною і не потребує особливих кулінарних навиків. Рулетики з кабачків можуть цілком прикрасити святковий стіл або просто урізноманітнити ваш раціон. До речі, якщо зараз сезон кабачків, то зовсім скоро почнуть дозрівати баклажани. У цій страві їх можна сміло замінити і, таким чином, отримати новий цікавий смак.

Складники:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Куряче філе – 200 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Часник – 3 зубці
  • Олія для змащування
  • Сіль, перець – за смаком

За кількістю корисних властивостей кабачок прирівнюють до огірка або зеленого листкового салату. У кабачках міститься велика кількість мінеральних солей, які надзвичайно важливі для підтримання здорового обміну речовин в організмі. До його складу входять солі фосфору, калію, кальцію та магнію, а також невелика кількість заліза, натрію та сірки.

А присутність у кабачках вітаміну С, каротину, вітамінів В1, В2 та нікотинової кислоти роблять цей овоч надзвичайно корисним для здоров’я людини.

Зауважте, що вживання кабачків не викликає подразнення шлунку та кишківника, тому вони корисні для людей, що мають проблеми з функціонуванням шлунково-кишкового тракту або страждають на цукровий діабет.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Обираємо для приготування молоді кабачки, але середнього розміру. Бо з малих згортати рулетики буде вкрай незручно. Також беремо до уваги, щоб вони були не перестиглі і без великих зерняток. Такі точно нам не підійдуть.

Миємо їх та обсушуємо рушником. Розрізаємо на тонкі слайси. Кладемо на деко для випікання. Попередньо його змащуємо олією або кладемо на дно пергамент. Зверху змащуємо кабачки олією та солимо.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо на 7 хвилин. Цю процедуру виконуємо для того, щоб кабачки можна було легко скручувати і вони не переламались під час цієї процедури.

Доки кабачки стоять у духовці, натираємо на тертці сир. Підійде для цього будь-який твердий.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Куряче філе промиваємо під холодною водою і обсушуємо паперовим рушником. Філе неодмінно має бути свіжим (одна з ознак, що воно таким є – надавити на нього пальцем, якщо вм’ятина одразу відновилась, значить свіже). Після цього ріжемо на довгі тонкі смужки. Якщо любите індиче м’ясо, обирайте його. Час приготування буде той самий. Філе нарізаємо теж тонкими поздовжніми смужками.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Після того як кабачки трохи охолонуть, переходимо до формування рулетиків.

На кабачки викладаємо смужки курячого філе, перчимо його і солимо.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Зверху посипаємо подрібненим часником і на завершення – тертим сиром.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Тепер головне наше завдання – охайно скрутити рулетик, щоб він не розпався. Робіть це без поспіху, і у вас все вийде. Після того як він буде скручений, простроміть його дерев’яною шпажкою. Зубочистка, швидше за, все для цього не підійде, бо вона коротка.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди деко зі сформованими рулетиками. На одну шпажку можна настромити два рулетики або й три, якщо це вам зручно.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Ставимо випікати на 30 хвилин. За цей час все добре пропечеться. Якщо на деко буде вільне місце, туди можна додати ще улюблених овочів, які використаємо для подачі цієї страви.

Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика
Рулетики з кабачка на шпажках. Фото Андрія Волика


Ще з кабачків можна приготувати дуже смачний та поживний «торт» – це може бути як чудова закуска, так і самостійна страва.

Торт з кабачків. Фото Андрія Волика
Торт з кабачків. Фото Андрія Волика


Також хорошим варіантом є кабачкові мафіни.

Мафіни з кабачків. Фото Андрія Волика
Мафіни з кабачків. Фото Андрія Волика


Їх можна приготувати як до сніданку, так і для того, щоб взяти з собою для перекусу у недалеку подорож або на прогулянку.

Смачного!

Loading...
Loading...

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках ZIK.UA

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...