Новини » Суспільство 29 квітня, 2019, 23:30
Супрун порадила, як не зіпсувати святкові дні переїданням та алкоголем

Очільниця МОЗ Уляна Супрун дала поради, як не зіпсувати святкові дні наслідками переїдання і надмірного вживання алкоголю.

Про це Супрун написала у Facebook.

Щоби вберегтися від переїдання, відчуття важкості та печії треба:

  • Пити достатньо води: це пришвидшує проходження залишків продуктів травлення через травну систему.
  • Їсти більше клітковини: вона покращує травлення (цільнозернові продукти, фрукти, овочі, горіхи, насіння, соя та боби)
  • Менше жирної їжі: вона важче перетравлюється, тому можуть виникнути біль у шлунку чи печія. Натомість їжте більше нежирного м’яса та риби.
  • Якщо вже переїли і прагнете полегшити важкість – не варто приймати ферментні препарати. Кілька таблеток до чи після важкого застілля не врятують від наслідків переїдання. 
  • Універсальна порада у випадку переїдання – їсти менше (якими б смачними не були пасочки) та не покладатись на силу таблеток.

Якщо будете вживати алкоголь:

  • Безпечної дози не існує. В будь-якому разі, вживаючи алкоголь ви ризикуєте своїм здоров’ям. 
  • Якщо ж ви вирішили споживати алкоголь, робіть це свідомо: не треба закусувати без міри – це не врятує від сп’яніння.
  • Від сп’яніння також не врятує активоване вугілля. Це відбувається тому, що алкоголь дуже швидко всмоктується в шлунку, та й взагалі вугілля його не адсорбує. Тому заїдати алкоголь купою активованого вугілля неефективно.
  • Краще обирайте червоне вино. В ньому є хоч щось корисне: речовина ресвератрол корисна для здоров’я серця та судин. 
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-06-17 15:34 :25