Готуємо в суботу. Салат з курячих шлуночків на подушці з маринованої моркви
Андрій Волик
журналіст, кухар-аматор
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Приготувати щось смачне зі звичайних недорогих продуктів взагалі не проблема. А ефектна подача створить святкову атмосферу у звичайнісінький вихідний. Сьогодні я пропоную звернути увагу на такий субпродукт як курячі шлуночки. Вони дешеві і смачні. І страв з них існує безліч. Однією з них я пропоную вам поласувати сьогодні.

Складники:

  • Курячі шлуночки – 600 г
  • Картопля (середня) – 4 шт.
  • Яйця варені – 4 шт.
  • Морква маринована (по-корейськи) – 500 г
  • Печериці – 250 г
  • Цибуля (середня) – 1 шт.
  • Майонез (сметана) – 250 г
  • Соєвий соус – 2 ст. л.

Найдовший процес з термічною обробкою стосується курячих шлуночків, тому підготувати їх слід завчасно. Але перед тим, як ми перейдемо безпосередньо до процесу приготування, хочу трохи розповісти про корисні властивості цього субпродукту.

По-перше, корисні речовини, які вони містять, дуже добре впливають на стан шкіри та волосся. Окрім цього, тримають в тонусі кровоносну систему і дещо підвищують апетит.

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

По-друге, вміст фолієвої кислоти та вітамінів групи В стимулює процес поділу клітин, ріст та розвиток тканин і органів.

Окремо хочеться сказати про жовті плівки, якими вкриті курячі шлуночки. Вони очищають кишечник та сприяють розвитку здорової мікрофлори.

Тепер про сам процес приготування. Спочатку курячі шлуночки ми будемо відварювати, а потім, для того, щоб надати їм цікавішого смаку, злегка обсмажувати з додаванням соєвого соусу.

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Варити їх потрібно щонайменше півгодини у підсоленій воді. Спробуйте чи готові, і якщо ні, варіть ще хвилин з 10. Пам’ятайте: чим молодша птиця, тим швидше вона готується. Зараз зазвичай у магазинах продаються субпродукти зі «скороспілих» бройлерів.

Після того, як шлуночки відварили, витягніть їх і дайте охолонути. Потім дрібно поріжте й обсмажте на сковорідці до золотистої скоринки з додаванням соєвого соусу.

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Паралельно можна підготувати картоплю та яйця. Їх теж потрібно відварити. Як вистигнуть, поріжте на дрібні шматки. Приблизно таксі самі, як різали курячі шлуночки.

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Печериці миємо, обсушуємо й обсмажуємо на сухій пательні без олії. Так набагато смачніше.

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Щоб цибуля в салаті не гірчила, маринуємо її. Для цього подрібнену цибулю заливаємо водою і додаємо столову ложку оцту. Або можна використати сорт «ялтинська».

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Заправляти салат будемо майонезом або сметаною. Якщо свій вибір зупинили на першому варіанті, пропоную зробити його самостійно.

Для приготування майонезу складники мають бути кімнатної температури.

Базові пропорції:

  • Олія – 180 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.

Наливаємо в підходящий посуд олію, розбиваємо туди яйце, додаємо сіль, цукор та гірчицю і лимонний сік. Тепер занурюємо млинок у цю суміш таким чином, щоб він був над жовтком і включаємо на повну потужність. Збиваємо доти, доки все не зіб’ється до потрібної густини. За потреби, солимо і перчимо.

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Маринована морква потрібна, щоб відтінити смаки і трохи їх збалансувати, адже вона гострувата, що добре пасує для м’ясного салату. Можна купити, а можна й на власній кухні приготувати.

Пропорції такі:

  • Морква – 1 кг
  • Соняшникова олія – 0,5 склянки
  • Часник (4 зубці)
  • Оцет – 2-3 ст. л.
  • Чорний мелений перець – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л. цукор – 1 ч. л.
  • Гвоздика, коріандр, лавровий лист мелений – за смаком

Натираємо в металеву миску миту і почищену моркву на спеціальній терці довгою соломкою. Окремо в жаростійкій каструльці доводимо до кипіння соняшникову олію і заливаємо нею моркву. Вичавлюємо туди часник. Додаємо цукор, сіль, перець і спеції. Морква має постояти кілька годин.

Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика
Салат з курячих шлуночків. Фото Андрія Волика

Цей салат передбачає порційну подачу, тобто для кожного окремо. Для цього беремо металеве кільце, а якщо його немає, робимо з пластикової пляшки. Ставимо його на тарілку, на якій будемо подавати салат. На дно тонким шаром кладемо моркву і трохи трамбуємо ложкою. Зверху викладаємо салат і теж притискаємо ложкою. Тепер обережно знімаємо кільце. Зверху прикрашаємо зеленню і можна подавати.

Смачного!

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках ZIK.UA.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-04-21 15:18 :35