Новини » Львів 20 лютого, 2019, 8:20
Яворівський район Львівщини на 3 місці з виробництва м’яса і 8-му - з виробництва молока

За попередніми даними, сільськогосподарські підприємства Яворівського району Львівської області у 2018 році зібрали 150,0 тис. ц культур зернових, що у 4,2 раза більше врожаю 2017 року. Їх урожайність становила 57,4 ц з га (по області – 55,7 ц з га). У загальному обсязі зернових культур пшениця становила 36%, ячмінь – 1%, кукурудза – 56%.

Про це повідомив сьогодні, 20 лютого, власкор IA ZIK з посиланням на дані Головного управління статистики у Львівській області.

Сільськогосподарські підприємства Яворівського району зібрали 10,6 тис ц ріпаку, що на 67% менше порівняно з 2017 роком, 9,7 тис ц сої (на 37% менше), 21,3 тис ц соняшнику (на 18% менше), 5,7 тис. ц картоплі (на 10% менше), 4,0 тис ц овочевих культур (на 36% більше) та 3,4 тис. ц культур плодових та ягідних (на 25% менше). Район посів 6 місце з виробництва культур плодових та ягідних та 8 місце з виробництва картоплі.

Підприємства Яворівського району виробили 9467 т м’яса (у живій масі), 932 т молока. Відносно 2017 року виробництво м’яса збільшилося на 51%, молока – на 91%. Район зайняв 3 місце в області з виробництва м’яса і 8 місце з виробництва молока.

Кількість великої рогатої худоби у сільськогосподарських підприємствах Яворівського району Львівської області на 1 січня 2019 року відносно 1 січня 2018 року збільшилась на 6% і становила 324 голови, водночас зменшилась кількість корів майже на 3% (становила 197 голів), свиней – на 35% (становила 156 голів), птиці свійської – на 13% і становила 316,0 тис голів.

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-05-21 22:22 :51