Новини » Суспільство 12 лютого, 2019, 1:10
Науковці розповіли про сніданки, які небезпечні для мозку

Дослідження австралійських вчених показало, що нехтування здоровими правилами харчування під час сніданку призводить до згубних для головного мозку наслідків.

Про це повідомляє ukrhealth.

Фахівці Університету Маккуорі в Сіднеї встановили: насичені жиром і цукром сніданки можуть посприяти негативним змінам у головному мозку всього за чотири дні. Круасани, млинці, сирники, печиво, шоколадні вироби, солодкі мюслі – ці продукти, що вживаються постійно, здатні знижувати мозкову активність.

Зокрема, дослідниками було експериментально підтверджено, що поїдання на сніданок жирних і солодких продуктів корелює з втратою здатності до навчання і пам’яті. За словами вчених, точна причина, що викликає негативні явища когнітивного характеру, невідома і потребує в подальшому розслідуванні. Але фахівці вважають, що зниження розумової активності впливають зміни концентрації глюкози в крові, які виникають з-за нездорових сніданків, у яких занадто багато жиру і цукру.

Окремо фахівці відзначили, що спостерігали зниження функцій мозку у людей під час експерименту незалежно від їх ваги.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-02-18 10:11 :22