live
Новини » Політика

Ресторатор пояснив, чому українці так «шаленіють» від суші, піци й хачапурі

ZIK

72 роки радянської окупації зробили так, щоб поняття гастрономічної культури в нас не було взагалі. Її винищили принципово й спеціально, бо це частина культурного коду нації.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявив ресторатор Дмитро Борисов.

Ресторатор, відповідаючи на запитання, чому в Україні останнім часом стали настільки популярними ресторани східної кухні, заявив, що це – пострадянська інерція.

«Це коли екзотика рідніша, ніж рідне. Ми дивна нація, дійсно, тому що іспанці в Іспанії ходять в іспанські ресторани, французи у Франції ходять у французькі ресторани, італійці – в італійські. Тільки українці ходять – суші, піца, кальян, караоке, хінкалі, хачапурі і ще раз кальян згори. Це, я думаю, пострадянський менталітет все ще, тому що 72 роки радянської окупації зробили так, щоб поняття гастрономічної культури в нас не було взагалі. Вона була винищена принципово й спеціально, бо це частина культурного коду нації. Ми думаємо так, наприклад: навіщо нам іти в український ресторан, якщо ми українську їжу приготуємо вдома? Краще йдемо у тайський, в’єтнамський, грузинський», – зазначив Дмитро Борисов.

З іншого боку, продовжив він, 80% українців усе ще готують вдома, хоч їсти в ресторанах – вже давно дешевше, а 20% ходять у кафе, ресторани, бари іноді. Водночас у світі 80% ходять їсти у ресторани.

Як повідомляли раніше, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун дала кілька порад, як зробити новорічне меню українців кориснішим, розкритикувавши «важкі» салати з майонезом на святковому столі.



Loading...
Loading...
Loading...