Новини » Політика 14 січня, 2019, 22:30
Ресторатор Борисов: Зірки кулінарних шоу не йдуть працювати в ресторани
ZIK
ZIK

Незважаючи на те, що рівень заробітку шеф-кухарів в Україні, так само як і на Заході, досить високий, ця професія залишається дуже непопулярною.

Це зауважив відомий український ресторатор Дмитро Борисов у ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK.

На жаль, констатує ресторатор, в Україні майже немає кваліфікованих шеф-кухарів, адміністраторів та інших професійних працівників цього сегменту.

«Люди не обирають професію свідомо, і як правило, в ресторанах працюють ті, в кого так в житті склалося, що вони змушені там працювати. І незважаючи на те, що рівень заробітку шеф-кухарів в Україні, так само як і на Заході, досить високий, ця професія залишається дуже непопулярною», – визнає Дмитро Борисов.

На думку експерта, це відбувається через те, що досі працює пострадянське стереотипне сприйняття. До того ж в радянські часи систему освіти взагалі зруйнували, так як головним було отримати папірець, а не професію.

Так, в Україні досі немає жодного вишу, який навчав би кухарів. А щоб з’явилися такі заклади, потрібен попит на професію, якого зараз, на жаль, теж немає.

«Я маю власний корпоративний університет, і ми перший рік роботи «билися» над тим, щоб сформувати принаймні нижній пласт професій у ресторанному бізнесі. Ми гарантували надання роботи після того, як люди пройдуть у нас навчання. За курс у півроку ми поставили ціну в 6-7 разів меншу, ніж, наприклад, у Польщі, втім до нас ніхто не прийшов.

Потім я запропонував учням оплатити тільки 10% навчання, а решту сплатити за них, але й на це ніхто не погодився. І зрештою погодився навчати людей безкоштовно, але охочих було так само – нуль. Ми як ресторатори також покладали надію на телебачення та популярність програм, де кухарі змагаються за перемогу. Але я не знаю жодного випадку, щоб люди після цих шоу пішли працювати кухарем, адже всі вони хотіли стати телезірками», – пояснив Дмитро Борисов.

Як повідомляли, раніше ресторатор пояснив, чому країна не зможе популяризувати українську кухню тільки одним борщем.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-04-23 07:51 :59