Новини » Економіка 6 січня, 2019, 5:55
Скільки коштуватиме головна страва Святвечора, – дослідження
фото: Роман Балук/ZIK
фото: Роман Балук/ZIK

Напередодні Різдва, 6 січня, православні християни святкуватимуть Святий вечір. В цей день на столі повинно стояти 12 пісних страв, і одна з них – в обов’язковому порядку – святкова кутя, яка є найголовнішою стравою Святого вечора та Різдва.

Українські Новини дізналися, у скільки обійдеться приготування куті українцям на Різдво-2019.

За традиційним рецептом куті для приготування цієї святкової страви потрібні пшеничні зерна, мак, волоські горіхи і мед. При цьому для більш «багатої» куті в якості альтернативи замість пшеничної крупи може бути використана рисова.

Так, за даними сайтів великих українських гіпермаркетів, станом на 4 січня пшеничну крупу продають за середньою ціною 10-20 грн/800 г.

При цьому є також імпортні пропозиції, ціна на які може сягати від 25 до 47 грн/400 г.

Рисову крупу в Україні можна купити за ціною від 21,40 до 23,30 грн/кг. Більш дорогі варіанти, які позиціонують як «преміум клас», коштують від 82 грн.

Харчовий мак в гіпермаркетах України пропонують за ціною від 28,90 грн/150 г.

Ціна на волоський горіх в Україні коливається на рівні від 130 грн/1 кг до 195 грн/1 кг. На сайті сервісу оголошень OLX можна знайти волоський горіх за ціною від 100 грн/1 кг

Останній обов’язковий інгредієнт куті – мед.

Так, ціна на мед в Україні дуже сильно залежить від міста і місця покупки. За даними Інформаційно-аналітичного центру «Шувар», на ринку «Столичний» мед продають за ціною від 150 грн/л, а на ринку «Шувар» – від 110 грн/л. На сайті сервісу оголошень OLX можна знайти липовий мед за ціною 100 грн/л.

Крім того, багато рецептів куті включають в себе ще й різні сухофрукти. У гіпермаркетах можна знайти готові набори з різними сухофруктами за середньою ціною від 60 грн/200 г.

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-08-23 13:11 :45