Новини » Суспільство 10 грудня, 2018, 1:18
Супрун розповіла про користь квашених продуктів «від бабусі»

У період року, коли відчувається брак овочів в раціоні, можна тримати в холодильнику на такий випадок банку квашеної капусти – «від бабусі»

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла у Facebook про користь квашених продуктів. За її словами, основа сприятливого впливу – корисні бактерії.

«Звичайний салат з квашеної капусти може скласти гарну конкуренцію всім кращим йогуртам. І не тільки», – зазначила Супрун.

Технологія заквашування (ферментації) поширена в Європі та Азії. Вона дозволяє збільшити термін придатності продуктів, зберегти їх поживну цінність і робить їх ще корисніше, пояснила профільний міністр.

Серед інших корисних властивостей Супрун виділила наступні:

наявність пробіотиків – живих мікроорганізмів, корисних для роботи кишківника;

зміна властивості їжі – поява нових сполук з антиоксидантними, протизапальними і антидепресантними властивостями;

збільшення вмісту поживних речовин в продуктах.

Супрун нагадала, що у період року, коли відчувається брак овочів в раціоні, можна тримати в холодильнику на такий випадок банку квашеної капусти – «від бабусі».

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-10-17 03:13 :04