Новини » Економіка 4 листопада, 2018, 11:27
Стало відомо, яке м’ясо серед українців найпопулярніше

Курятина і свинина займають найбільш вагому частку в структурі споживання м’яса українцями.

Про це повідомили в Асоціації птахівників.

За їхніми даними, частка м’яса птиці (здебільшого курятина) становить – 49%, свинина – 40%, на інші види м’яса припадає лише 11%.

З попитом зростає і виробництво м’яса птиці. За перші 9 місяців поточного року воно збільшилося на 4,3%. Усього ж за цей період в Україні вироблено 1 млн 600 тис. тонн різного м’яса, що на 5 тис. тонн більше, ніж у минулому році.

Крім виробництва, зріс і експорт м’ясних продуктів – на 26 тис. тонн до 294 тис. тонн в цілому. «Ключовою позицією вітчизняного експорту є м’ясо птиці, частка якого становить 83% або 244 тис. тонн», – повідомили в Асоціації.

Порівняно з минулим роком експорт м’яса птиці збільшився на 15,1%. Найбільшим попитом українське м’ясо користується сьогодні в Нідерландах, Іраку, Словаччині та Азербайджані.

Читайте також: Американська асоціація серця назвала продукт, що впливає на судини гірше, аніж масло та сало

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-05-21 22:06 :30