Новини » Суспільство 3 листопада, 2018, 9:15 блоги
Готуємо в суботу. Американські шоколадні тістечка «Вупі»
Андрій Волик
журналіст, кухар-аматор
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Є чимало страв, з якими у всьому світі асоціюється американська культура. Але є й такі, що згадуються першими. Для мене це тістечка «Вупі», які неодмінно сподобаються тим, хто любить солодке і шоколадне водночас.

Більше того, у класичному варіанті крем для них готується з ще одного популярного смаколика – маршмеллоу. Випікають їх як суцільним пирогом, так і у вигляді тістечок. А якщо ви захочете їх подарувати особливій людині, то рекомендую спекти їх у вигляді сердечок і запакувати у гарну подарункову коробку. Захват від цього гарантую.

Складники:

  • Масло – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 125 г
  • Розпушувач – 0,5 ч.л
  • Какао-порошок – 25 г
  • Молоко – 1-2 ст.л
  • Цукрова пудра для декору

Для крему

  • Маршмеллоу – 125 г
  • Молоко – 50 мл
  • Масло – 125 г

Перед тим, як ми почнемо готувати, хочу звернути увагу на те, що ці тістечка мають досить ніжну і пухку структуру. А це означає, що з форми вони мають знятись ідеально, не пошкоджуючи своїх країв. Для цього перед тим, як покласти тісто у форму, змажте його олією за допомогою пензлика або розприскувача (зараз і такі продаються наповнені олією під тиском).

Тісто для наших смаколиків готується просто. Масло кімнатної температури розтираємо до утворення пухкої світлої маси. Одне за одним додаємо яйця і під час цього підсипаємо трохи борошна. Робимо це для того, щоб тісто не розшаровувалось.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Після цієї процедури просіваємо у отриману масу борошно, змішане з розпушувачем і розмішуємо до однорідності. Робимо плавні рухи, аби не втратити повітря у тісті.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Слідкуйте за тим, щоб тісто було необхідної консистенції. Воно має бути достатньо вологим, щоб рівномірно заповнити форму, але не мокрим. Інакше у нього не буде гарного заокругленого верху. На смак це не виплине, але цих порад варто дослухатися, якщо ми хочемо, щоб все виглядало ідеальним.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

За допомогою двох чайних ложок розкладаємо потроху тіста у формочки, які попередньо змазали. Випікаємо 10-12 хвилин, доки сердечка не стануть щільними на дотик. Витягуємо і ставимо охолонути і лише після цього виймаємо з форми, інакше є ймовірність, що доки вони гарячі можуть розламатися.

Якщо формочок у вас було небагато і не вийшло одразу використати все тісто, випікаємо наступну партію.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Для цих тістечок пасуватимуть різні варіанти крему. Але якщо вже ми хочемо приготувати класичні, то без так званого маршмеллоу нам не обійтися.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Розчиніть його в молоці і дайте трохи вистигнути. Окремо розтираємо масло до білого кольору і частинами, постійно перемішуючи, додаємо до нашої заготовки з маршмеллоу і молока.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Перед тим як намастити на тістечка, крем має повністю вистигнути.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Можна зробити заварний крем. Даю пропорції, яких вистачить на цілий торт, а ви вже коригуйте на власний розсуд.

  • Молоко – 0,5 л
  • Борошно – 5 ст.л
  • Цукор – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло – 200 г.

Складники для нього потрібно підготувати заздалегідь – масло має бути кімнатної температури, решта інгредієнтів теж не одразу з холодильника, це запорука тому, що все добре перемішається.

Наливаємо у каструлю молоко, додаємо цукор і яйця. Все добре перемішуємо віничком для збивання, доки не утвориться більш-менш однорідна маса.

Ставимо на середній вогонь і теж час від часу помішуємо і починаємо додавати борошно. Краще буде, якщо борошно у каструлю просівати через ситце. Тоді буде гарантія, що не утворяться грудки. Як тільки маса закипить – вимкніть вогонь і додайте масло. Перед цим поріжте його на шматки.

Добре все перемішуємо до однорідної консистенції. Дайте крему трохи вистигнути, щоб не був гарячий.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Якщо у нас при випіканні вийшли занадто високі тістечка, то розрізаємо їх навпіл. Якщо маленькі, то використовуємо дві штуки, для верху і для низу. Крем намазуємо обережно на одну частину і накриваємо іншою.

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Перед подачею посипаємо «Вупі» цукровою пудрою. Звичайно, що найкраще до них пасуватиме чашка запашного какао, але це не обов’язково. Вони смакуватимуть і з іншими улюбленим вашим напоєм.

Смачного!

Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика
Американські шоколадні тістечка «Вупі». Фото Андрія Волика

Реклама

Яке свято без святкового торту? Авжеж ніякий. До вашої уваги торти на замовлення у Львові. Ви можете обрати готовий торт, або власноруч обрати начинку для нього. Гарантуємо високі смакові якості, та вишуканий стиль.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках ZIK.UA.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-08-22 17:44 :50