Новини » Економіка 1 жовтня, 2018, 18:15
З початку року пісний борщ подорожчав майже на половину

У листопаді минулого року приготування пісного борщу коштувало українцям 9,3 гривні. Вже за вісім місяців цін зросла на 45%.

Про це у Facebook написав директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«У серпні борщ без м'яса коштував у середньому 14,2 грн, тоді як у січні 2018 року 9,8 грн. За вісім місяців вартість цієї смачної страви зросла на 45%, або на 4,4 грн», – зазначив Дорошенко.

За середньостатистичними цінами державного моніторингу, на початок 2018 року, буряк коштував 3,1 грн за 500 г, картопля – 3 грн за 500 г, капуста – 1,3 грн за 300 г, морква – 1,3 грн за 200 г, цибуля – 1,1 грн за 200 г.

За даними Держстату, в останній місяць літа буряк обходився в 3,5 грн за 500 г, картопля в 3,8 грн за 500 г, капуста у 2,2 грн за 300 г, морква в 3 грн за 200 г, цибуля в 1,7 грн за 200 г.

З початку року морква додала 130%, або 1,7 грн, капуста – 69%, або 90 коп., цибуля – 55%, або 60 коп., картопля – 27%, або 80 коп., буряк – 13%, або 40 коп.

Для розрахунку Асоціація постачальників торговельних мереж брала: картоплі та буряка – по 500 г, капусти – 300 г, моркви та цибулі – по 200 г, води питної – 3 л, лаврового листа, сіль, чорний перець – за смаком.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-03-25 17:40 :49