Готуємо в суботу. Пиріг з грушами
Андрій Волик
журналіст, кухар-аматор
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика

Нарешті прийшла пора, коли достигли груші і їх на базарі й у магазинах досхочу і за прийнятну ціну. Тому просто необхідно використовувати цей час, щоб готувати з них щось смачне.

Цим смачним сьогодні буде пиріг з грушами. Але це не всі його принади. В тісто ми також додамо лимонну цедру і ванільний цукор. Тому цілий вир відтінків смаків вам забезпечений. Готується пиріг просто і швидко. Ви навіть не помітите, коли мине час приготування, а ви вже будете ласувати смачним пирогом з грушами.

Складники:

Для тіста

  • Борошно – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 75 г
  • Масло – 50 г
  • Цедра половини лимона
  • Розпушувач – 1 ч.л

Начинка

  • Груші – 3-4
  • Цукрова пудра для посипки
     
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика


Насамперед беремося за підготовку груш. Їх миємо і витираємо сухим рушником. Потім чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і вибираємо серцевину. Тепер гострим ножем нарізаємо на тоненькі слайси. Чим тонші вони будуть, тим краще пропечуться.

Груші бажано брати достиглі, але не перестиглі, щоб потім в процесі приготування з них не утворилося пюре. Коли груші будуть нарізані, відкладаємо їх убік – вони нам знадобляться пізніше.

Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика


Тепер готуємо тісто. Бажано, щоб яйця і масло були кімнатної температури. Тоді у нас все добре перемішається, а тісто буде однорідним та пухким.

Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика


Отже, перші у нашому списку яйця. Розбиваємо їх у миску і блендером або вінчиком збиваємо до легкої піни. Тепер по черзі додаємо цукор і потім ванільний цукор.

Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика


Збиваємо, доки маса трохи не збільшиться. Додаємо цедру лимона і вершкове масло. Масло, як я казав на початку, має бути м’яким. Все добре перемішуємо до однорідності.

У окремій мисці просіваємо борошно і додаємо до нього розпушувач. Злегка перемішуємо, щоб розпушувач рівномірно розійшовся по борошну.

Тепер потроху додаємо борошно до рідкої суміші і продовжуємо збивати, доки не використаємо все борошно. У нас в результаті має вийти тісто, як дуже густа сметана.

Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика


Виливаємо тісто у форму для випічки. Якщо у вас металева, змазуємо її маслом і потім обсипаємо трохи борошном або вистилаємо пергаментом, аби не пристало тісто під час випічки.

Розрівнюємо тісто ложкою або силіконовою лопаткою. Зверху викладаємо груші віялом, щоб кожен шматок трохи находив на попередній. Це створить гарний естетичний вигляд для нашого пирога. Перед тим як ставити пиріг у духовку, злегка посипаємо груші цукром.

Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика


Випікаємо його у духовці, яку попередньо розігріваємо до 180 градусів. Процес випічки 20-30 хвилин. Раджу після 20 хвилин почати спостерігати за пирогом. Бо у всіх духовки різні. Можете спробувати готовність сірником. Якщо ним прохромити пиріг, то на ньому немає лишатися тісто. Якщо так є, то це означає, що пиріг можна діставати з духовки.

Перед тим як його вийняти з форми, дайте пирогу трохи вистигнути. Тоді він добре зніметься і не поламається під час цього процесу.

Ось, нарешті, можна подавати пиріг до столу. Попередньо посипаємо його цукровою пудрою. Якщо не любите цукрової пудри, цього можна і не робити. Ще можна прикрасити пиріг таким чином: розтопити окремо трохи білого та чорного шоколаду і тонкими цівками намалювати узори на пирогу. Одним словом, експериментуйте і тіште своїх близьких смачною випічкою.

Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика
Пиріг з грушами. Фото Андрія Волика


А ще груші можуть бути чудовою альтернативою у знаменитому пирогу, який називається «Тарт-татен».

Тут у класичному варіанті використовуюся яблука, але груші теж чудово підходять. Тільки їх не потрібно різати на тонкі шматочки, а слід почистити, вибрати серцевину і розрізати навпіл. Викладати у форму потрібно розрізом догори. Спробуйте і такий варіант пирога. Гадаю, вам сподобається.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати баклажани в експрес-маринадіторт з кабачків та салат «Коханий чоловік»

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках ZIK.UA.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-10-15 17:46 :57