понеділок, 3 вересня, 2018, 10:59 Регіони
12 тонн гуцульської бриндзі представили виробники на фестивалі на Закарпатті
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua
  • Фото: carpathia.gov.ua

Учора у Рахові пройшов ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя» – найбільше гастрономічне свято краю, яке цього року мало кілька рекордів та новацій.

Велелюдна хода в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи та вівчарів пройшла від центру міста до головної сцени свята в амфітеатрі «Буркут».

Цього року до Рахова на фестиваль приїхали тисячі гостей – це і туристи, які відпочивають на Закарпатті, і гості із сусідніх областей та з закордоння. Виробників унікального продукту – овечої бриндзі, яка першою серед українських продуктів претендує на отримання європейської марки географічного зазначення, – приїхало на фестиваль близько п’яти десятків. Вони привезли до Рахова 12 тонн бриндзі.

«Я у захваті від рівня професіоналізму в організації цього свята й ентузіазму учасників, – наголосив під час відкриття свята керівник сектору сільського господарства представництва Європейського Союзу в Україні Бен Крістіан Хелл. – Високогірний карпатський сир-бриндзя – це той продукт, що має економічний потенціал і значення для розвитку традиційного ремесла, яке передається з покоління в покоління. Підтримка і популяризація його виробництва – це велика справа».

Цього року на фестивалі вперше провели конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю за участі французьких, італійських та вітчизняних експертів. На їхній розсуд було представлено 13 зразків: дев’ять молодих цьогорічних сирів і чотири минулорічних витриманих. Перемогу в конкурсі здобули виробники із Лазещини, Чорної Тиси та Рахова.

До речі, за словами виробників і продавців, ціни з минулого року на головний продукт фестивалю майже не піднімали. Відтак, вартість кілограму справжньої гуцульської бриндзі коливалася в межах 90-150 гривень, – повідомляють в Закарпатській ОДА.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-11-14 21:39 :09