четвер, 30 серпня, 2018, 23:00 Світ
Новозеландські пінгвіни пропливли 6,8 тисячі кілометрів, щоб поїсти

Новозеландські пінгвіни (Fiordland penguins) пропливли 6,8 тисячі км від місця гніздування до місця годування і назад.

Про це йдеться в дослідженні вчених з Університету Отаго, які закріпили трекери на лапи десяти самців і семи самок пінгвінів.

Пінгвіни Тавако мешкають на островах Стюарт і Соландер і в Новій Зеландії на південно-західному узбережжі острова Південний.

Їх популяція з кінця 80-х років минулого століття скоротилася в п’ять разів, до 1-2,5 тис. особин. Влітку пінгвіни виходять на сушу для розмноження і в період вирощування пташенят довгий час голодують.

Дослідники на чолі з Томасом Маттерна спробували встановити, куди пінгвіни відправляються за їжею. Для цього вчені закріпили датчики на лапи десяти самців і семи самок і спостерігали за їх пересуваннями з листопада 2016 року по березень 2017 року – період, коли вони перебували в морі.

Аналіз даних з трекерів показав, що в перші 70 днів міграції пінгвіни пропливли від 3,5 до 6,8 тис. км в океан на південь від Тасманії. У дослідженні наголошується, що це відстань близька до рекордної – в день пінгвіни пропливають до 80 км.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-09-21 01:13 :12