середа, 22 серпня, 2018, 12:25 Регіони
На Закарпатті пройде 18 гастрономічний фестиваль «Гуцульська бриндзя»

На фестиваль «Гуцульська бриндзя», який традиційно проходить у першу неділю вересня, цього року очікуються новинки: презентація Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, члени якої займаються виробництвом гуцульської овечої бринзі та бажають захистити свій продукт під маркою географічного зазначення; проведення змагання на найкращу бриндзю та майстер-класів з приготування нетрадиційних страв з бриндзею.

Дані заходи спрямовані на популяризацію і захист автентичної гуцульської овечої бриндзі, новоствореної Асоціації виробників та формування культури споживання цього особливого продукту.

Гуцульська овеча бриндзя – це особливий продукт, який має довгу традицію виробництва, що передається з покоління в покоління, починаючи з XV століття, та специфічні характеристики, які залежать від природно-кліматичних умов полонин в Карпатських горах, де вона виготовляється.

Як повідомляють організатори, серед новинок цьогорічного фестивалю буде проведення ідентифікації традиційної гуцульської овечої бриндзі, що виготовлена на високогірних полонинах (на висоті понад 700 метрів).

Також буде проведено конкурс на найнайкращу гуцульську овечу бриндзю за методикою та за підтримки французьких експертів. Метою конкурсу є визначення найкращих виробників та вшанування їх праці, що, у свою чергу, формуватиме культуру виробництва та покращення якості гуцульської овечої бриндзі.

Ще однією родзинкою фестивалю буде проведення майстер-класів з приготування нетрадиційних страв з гуцульською овечою бриндзею за участі шеф-кухарів провідних ресторацій України.

Фестиваль «Гуцульська бриндзя» пройде 2 вересня в місті Рахів в амфітеаті, – інформують організатори.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-11-16 16:38 :06