понеділок, 20 серпня, 2018, 11:59 Суспільство
Асоціація постачальників торговельних мереж: український борщ потрібно подати до спадщини ЮНЕСКО
ZIK
ZIK

У державах, які займаються популяризацією своєї кухні у світі, розвивається гастрономічний туризм. Зокрема, італійці заполонили своїми «фірмовими» стравами увесь світ. Тому, найперше, слід внести український борщ до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Свої національні страви туди внесли уже всі наші держави-сусіди.

Таку думку в ефірі проекту «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» на телеканалі ZIK висловив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він переконаний: Україна повинна популяризувати свої національні страви у світі. Мовляв, саме через те, що ми цього не робимо, ніхто, окрім нас самих, не знає про українську кухню.

«Наприклад, італійці заполонили своїми стравами увесь світ. Натомість ми лише зараз виходимо за межі країни. Ті ж іноземці, які приїжджають до нас, завжди куштують нашу кухню, вона їм подобається», – зауважив експерт.

Окрім того, Дорошенко наголосив: практично усі наші громадяни вважають найбільш українською стравою саме борщ.

«Для нас провели спеціальне дослідження. З‘ясувалось, що майже 90% українців вважають борщ найбільш значимою нашою стравою. Наприклад, вареники такими вважають лише дві третини українців, а сало – третина наших співвітчизників», – розповів Дорошенко.

Тому й він переконаний: головним у популяризації української кухні є саме борщ.

«Ми ж вважаємо, що, найперше, необхідно подати борщ до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Це буде першою українською стравою, яку визнають на світовому рівні. До того ж більшість наших сусідів це уже зробила. Наприклад, як східні до нас держави, так і західні, подали до організації не менше, ніж по одній страві», – зауважив експерт.

Відтак, за його словами, у цих державах уже розвивається гастрономічний туризм, на відміну від України.

«У нас такого поки що немає. Але якраз те, що зараз велика частка українців виїжджає у інші держави як трудові мігранти, також популяризує наші страви. Адже багато із них потім там має бізнес, зокрема кав‘ярні чи кафе», – розповів Олексій Дорошенко.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-09-21 10:40 :18