неділя, 12 серпня, 2018, 23:20 Суспільство
Кардіолог назвав найнебезпечніші продукти для сердечників

Відмовлятися зовсім від цих продуктів не потрібно, але їх вживання має строго контролюватися. З такою думкою виступив лікар-кардіолог Октавіан Ченуше, на думку якого для людей із захворюваннями серця можуть бути особливо небезпечні солоні продукти і жирна їжа тваринного походження.

Про це пишуть Новини Здоров’я.

За словами Ченуше, при наявності серцево-судинних захворювань сіль повинна вживатися як можна менше. Через ті процеси, які виникають внаслідок її потрапляння в організм, і без того слабке серце навантажується ще більше.

«Сіль затримує воду в організмі, що створює додатковий тиск і, як наслідок, додаткове навантаження на серцево-судинну систему», – заявив лікар.

Що стосується продуктів, що містять жир тваринного походження, їх вживання сприяє підвищенню холестерину в крові.

Медична статистика говорить про те, що пацієнти з підвищеним вмістом холестерину частіше за інших стають жертвами інфарктів, інсультів та інших патологій, викликаних звуженням і закупоркою судин.

«Холестерин – це молекула, яка міститься тільки в клітинах тваринного походження. Чим жирніший продукт, тим більше в ньому холестерину», – додав фахівець.

Лікар підкреслив, що стосовно джерел тваринних жирів важливо не викреслювати їх з раціону повністю, але зменшити кількість і частоту їх вживання сердечникам життєво необхідно.

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-08-15 00:14 :24