субота, 30 червня, 2018, 9:30 блоги Суспільство
Готуємо в суботу. Салат з авокадо і макаронів
Андрій Волик
журналіст, кухар-аматор
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Авокадо впевнено стає частим гостем на українській кухні. І ця нова традиція мене дуже тішить, адже воно не лише смачне, а й дуже корисне. Відповідно і страв з його використанням стає все більше і більше.

Цього разу хочу запропонувати вам салат, який цілком може претендувати на повноцінний сніданок. До того ж, він готується досить просто, як раз те, що потрібно ранком. Бо переважно для багатьох – це та пора, коли їсти дуже хочеться, а готувати не дуже.

Складники:

  • Макарони сухі (короткі) – 100 г
  • Помідор (великий) – 1 шт.
  • Огірок (великий) – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сир (м’який) – 50 г
  • Оливкова олія – 60-70 мл
  • Винний оцет – 3 ст.л
  • Часник – 2 зубки
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Перед приготуванням салату невеликий ліричний відступ. З авокадо я познайомився, коли почав більше цікавитись здоровим харчуванням і задумався над тим, щоб поступово відмовитися від вживання м’яса. Власне авокадо і рекомендують як хороший його замінник. І якщо м’ясо я все-таки ще вживаю, авокадо я почав вживати частіше. Коли купуватимете цей фрукт, вибирайте з темною шкіркою. Це означатиме, що він вже достиг.

Серед корисних властивостей, які має цей фрукт, виділяють величезний вміст всіляких, дуже потрібних організму вітамінів та мінералів. Регулярне вживання підвищує імунітет, покращує зір та омолоджує шкіру. Авокадо добре знижує тиск та підвищує потенцію. Також воно позитивно вливає на стресостійкість організму та допомагає швидко його відновити після фізичних навантажень. Регулярне вживання сприятиме кращій концентрації та поліпшенню пам’яті. Одним словом – суцільна користь.

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Почнемо готувати з того, що авокадо потрібно обчистити та вийняти кісточку. Якщо він достиглий, то зробити це дуже легко. Ніяких труднощів у вас не виникне. Власне, раджу використовувати лише достиглі плоди, бо у зеленкуватих, як на мене, смак далеко не такий лагідний. Кісточку не викидаємо, її можна спробувати проростити і у вас буде своє деревце. Пошукайте в Інтернеті, як правильно це робиться. Правда, в домашніх умовах плодів воно не матиме, зате прикрашатиме оселю.

Чистимо наступним чином: розрізаємо авокадо надвоє уздовж. І з кожної половинки знімаємо шкірку. Для цього ніж не потрібний, з достиглим авокадо це навіть руками зробити легко. Після цих маніпуляцій ріжемо авокадо на квадратики.

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Для приготування цього салату вибирайте макарони з твердих сортів пшениці. Вони не лише корисніші, а й добре тримають форму. Відваримо їх до стану, як зараз модно казати, «альденте», тобто майже готові. Після цього зливаємо воду і змащуємо трохи вершковим маслом або олією, щоб не злиплись між собою.

Огірок миємо і нарізаємо соломкою. Для цього салату обираємо молоді, бо інакше в ньому буде забагато насіння. Якщо їх вирощували за нормальних умов, то шкірку не обрізаємо, вона не повинна гірчити. Але якщо маєте застереження, то обчистіть.

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Помідори нарізаємо дрібними скибками. Замість одного великого можна взяти декілька чері і порізати їх на чотири частини. Досить цікаво будуть виглядати помідори різних кольорів. На базарі можна купити і жовті, і майже чорного кольору.

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Заправка для салату готується з оливкової олії, винного оцту та часнику. Часник перед цим або дрібно кришемо або роздавлюємо в часникодавці. Сюди ж додаємо і улюблені спеції. Добре підходить сушений тим’ян або базилік.

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Щодо сиру, то до цього салату добре пасують м’які сорти. Фета або моцарелла дуже добре підійдуть. Подрібнимо його таким чином, щоб посипати ним готовий салат.

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

Збираємо салат наступним чином: змішуємо авокадо, огірок, помідор і макарони і поливаємо заправкою. Додаємо сіль. Все добре перемішуємо. Викладаємо на тарілку і посипаємо подрібненим сиром. Зверху прикрашаємо листям базиліку або іншої зелені, наприклад, руколи. Ось і все можна подавати до столу.

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика

До речі, з авокадо можна приготувати і соус, який дуже добре підійде до макаронів. Для цього у блендері потрібно подрібнити шматочки авокадо, часник, додавши лимонний сік та оливкову олію. Пропорції наступні: одне авокадо, оливкова олія – 2 ст.л., один зубчик часнику, лимонний сік – 2 ст.л., сіль і перець за смаком. Готові макарони змащуємо цим соусом, а зверху посипаємо тертим твердим сиром. Спробуйте приготувати, впевнений, що вам сподобається.

Смачного!

Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Салат з авокадо і макаронів. Фото Андрія Волика
Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках ZIK.UA.
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-11-21 01:49 :06