четвер, 14 червня, 2018, 16:44 Регіони
На Закарпатті проведуть гастрономічний фестиваль місцевої страви – ріплянки

Цієї суботи, 16 червня, в селі Колочава, що на Міжгірщині, відбудеться відомий гастрономічний фестиваль традиційної місцевої страви – ріплянки (від слова «ріпа» – так у цих краях називають картоплю).

На святі, яке розгорнеться на території скансену «Старе село», пригощатимуть ріплянкою по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою.

На гостей чекають майстер-класи з приготування цієї страви та інших закарпатських наїдків і сиру. Крім того, туристів розважатимуть театралізованими дійствами про історію Закарпаття.

Участь фестивалі візьмуть не лише господині з Колочави, а й з інших навколишніх сіл Тереблянської долини: Синевир, Негровець, Вільшани, Руська Мокра, Німецька Мокра та Міжгір’я. Вони реалізуватимуть свою кулінарну та гастрономічну продукцію.

Та все ж основною стравою фестивалю буде ріплянка у всіх її різновидах, – інформують організатори.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-12-16 12:37 :31