Новини » Суспільство 24 травня, 2018, 9:39
Відмова від споживання алкоголю та бекону зменшить ризик раку, – дослідження
Бекон. Фото: Pixabay
Бекон. Фото: Pixabay

Відмова від споживання алкоголю та бекону зменшить ризик виникнення раку, йдеться у новому глобальному плані із запобігання захворюванню.

Його автори зазначають: аби скоротити ризик виникнення раку на 40%, слід уникати також усіх солодких напоїв та споживати більше води, – інформує видання Daily Telegraph.

План з 10 пунктів, оприлюднений Всесвітнім фондом дослідження раку, базується на дослідженнях 51 млн людей.

Згідно з його висновками, зайва вага пов’язана щонайменше з 12 видами раку. Окрім аналізу причин виникнення захворювання, він надає конкретні рекомендації щодо того, як зменшити ризики.

Дослідники кажуть, що існують беззаперечні докази того, що нездоровий спосіб життя напряму пов’язаний з раком.

В останні роки ряд досліджень виявили зв’язок між споживанням алкоголю й обробленого м’яса та підвищеним ризиком виникнення раку. Алкоголь найбільш тісно пов’язаний з раком молочної залози, тоді як оброблені м’ясні продукти, такі як бекон, збільшують шанс виникнення раку кишечника.

Нові рекомендації стверджують: «Для профілактики раку – краще не пити алкоголь». Вони попереджають, що «алкоголь пов’язаний з підвищеним ризиком виникнення шести видів раку», включаючи рак грудей, кишечника та печінки.

Нові рекомендації, оприлюднені на Європейському конгресі з проблем ожиріння у Відні, Австрія, висвітлюють ризики, спричинені надмірною вагою.

10-рівневий план передбачає зміни у способі життя, спрямовані на зменшення ризику виникнення захворювання, такі як підтримка оптимальної ваги тіла, щоденна фізична активність та різноманітне харчування з великою кількістю фруктів та овочів.

Переклад з англійської Оксани Вергелес, для ІА ZIK

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-08-26 07:33 :25