субота, 13 січня, 2018, 9:21 Суспільство
Готуємо в суботу. Булочки «Віяла» з корицею до ранкової кави
Андрій Волик
журналіст, кухар-аматор
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика

У кожного вихідні минають по-своєму: хтось довго спить, хтось присвячує час своїм захопленням, а комусь треба подбати про сніданок. І якщо цей хтось – ви, то хочу запропонувати для вас цікавий рецепт булочок з корицею.

І не важливо – снідаєте ви на самоті, у колі родини чи вдвох. Не відмовляйте собі у задоволенні поласувати смачним зранку. Та й зовнішній вигляд цієї випічки точно не залишить нікого байдужим. І нехай вас не лякає зовнішній вигляд булочок: приготувати їх не так і складно, як може здатися на перший погляд. Трішки навиків таки знадобиться, але якщо ви вмієте працювати з тістом, то у вас неодмінно все вдасться. Головне – бажання і любов до тих людей для кого ви готуєте.

Складники:

  • Борошно – 3 скл.
  • Молоко – 1 скл.
  • Цукор – 7 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор і кориця для посипки – за смаком
  • Олія для змащування

Для приготування тіста нам потрібно активувати сухі дріжджі. Робимо це за допомогою теплого молока. Температура його має бути не вище 40 градусів, інакше дріжджі загинуть і тісто не підніметься. Тому тут краще недогріти, ніж перегріти. Мій особистий винахід це розчиняти їх за допомогою вінчика – збиваємо ним молоко разом з дріжджами у мисці до однорідної маси. Для кращої активації можна додати трохи борошна – приблизно одну чайну ложку, потім відставляємо вбік у тепле місце на 15-20 хвилин.

Тепер просіваємо борошно через сито, можна це зробити навіть двічі. Чим більше кисню в борошні, тим пухкіша буде випічка. Тому цей процес не пропускаємо. Додаємо цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто. Після того, як воно вже буде добре вимішане, даємо йому відпочити хвилин 5-10. Але при цьому накрийте його рушником, щоб не підсохло.

Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика


Беремо качалку і розкачуємо тісто завтовшки приблизно 3 міліметри. Вирізаємо кружечки діаметром, як на вареники. Для цього можна використати склянку або залізне кільце. До речі, воно мені більше подобається, у нього гостріші кути, ніж у склянки. Придбати його можна у відділі для випічки, а використовувати можна не лише для цієї операції, а й для формування гарнірів або салатів. Це був такий собі ліричний відступ. Повертаємось до наших вирізаних кружечків – кожен змащуємо олією.

Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика


Наступний етап досить легкий. Змішуємо цукор з корицею і цією сумішшю посипаємо кружечки з обох боків. Якщо маєте вдома коричневий тростинний цукор, то можете його використати. Це надасть випічці карамельного присмаку.

Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика


Тепер переходимо до трохи складнішого процесу.

Викладаємо по кілька (5-6 шт.) кружечків один на одного – у «стовпчик».

Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика


Кількість тут буде залежати від форми, в якій випікатиметься булочка. Кожен такий стовпчик – це дві майбутні булочки. Беремо гострий ніж і розрізаємо стовпчик посередині на дві половини.

Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика


Половинки викладаємо у змащені олією формочки для кексів, якщо вони металеві. Відставляємо в тепле місце і даємо їм добре підійти.

Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика


Випікаємо булочки у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 12 хвилин.

Доки булочки гарячі, можна для смаку посипати їх цукровою пудрою. Також можна розтопити шоколад і вмочити булочки в нього. Варіантів може бути досить багато, тому не обмежуйте свою фантазію.

Смачного!

Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Булочки «віяла» з корицею. Фото Андрія Волика
Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках ZIK.UA.
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2018-01-23 10:05:23