субота, 30 грудня, 2017, 9:09 блоги Суспільство
Готуємо в суботу. Курячі ніжки в мішечках до святкового столу
Андрій Волик
журналіст, кухар-аматор
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика

Дуже люблю дивувати гостей стравами, які не лише смачні, а й виглядають досить ефектно. Саме таким кулінарним дивом мене свого часу почастували у Львові, і тепер я вражаю своїх гостей. Також серед переваг досить нескладний процес приготування і відносно недорогі інгредієнти.

Якщо я вас зацікавив, то пропоную до найближчого свята або навіть просто для гостей приготувати курячі ніжки в мішечках з листового тіста.

Головними складовими успіху у цій страві є, власне, курячі ніжки та листкове тісто. Щодо першого складника, то вибирайте ніжки більші за розміром, бо після термічної обробки вони стануть трохи меншими.

Якщо говорити про листкове тісто, то не беріть дуже дешевий варіант. Бо, зазвичай, якщо воно коштує недорого, то і зроблене воно з найдешевших і не завжди якісних складників.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто (або дріжджове) – 500 г
  • Курячі ніжки – 600 г (6-9 шт)
  • Гриби (свіжі або морожені) – 300 г
  • Картопля – 700 г
  • Цибуля – 150 г
  • Молоко – 50 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія для змащування

Починаємо готувати з того, що чистимо картоплю і відварюємо її. Вибираємо картоплю одного сорту, щоб вона приготувалась одночасно. Також невелику частину картоплі можна замінити корінням селери. Буде досить цікавий смак.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Після того як вона буде зварена, товчемо її. Додаємо до неї вершкове масло і молоко. Перемішуємо до однорідності, солимо та перчимо. Обгортаємо каструлю так, аби пюре залишалось теплим.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Переходимо до процесу приготування грибів. Найдешевший варіант – це використати шампіньйони, але якщо раптом у вас виявляться білі гриби, можете додати їх. Вони не лише покращать смак, а й додадуть неймовірного лісового аромату.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Гриби ріжемо на дрібні шматки і відставляємо в бік.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Дрібнимо цибулю і підсмажуємо її на олії, після чого додаємо гриби.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Cмажити потрібно доти, доки не випарюється рідина. Це приблизно забере 15 хвилин.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Після цього змішуємо пюре з грибами.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


З курячими ніжками ніяких проблем у вас також не виникне. Якщо хочете менш калорійну страву, знімаємо з них шкіру. Ніжки солимо, перчимо та підсмажуємо на олії приблизно 25-30 хв) Відставляємо в бік, аби вистигло.

Як варіант, можете перед смаженням замаринувати курячі ніжки в улюбленому соусі. Теж буде цікавий смак.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Я вже якось у попередніх рецептах розповідав, як працювати з листковим тістом. Перед приготуванням його потрібно розморозити, потім розкачуємо тонким шаром. Робимо це швидко і бажано, щоб на кухні не було дуже жарко.

Тісто розкачуємо завтовшки приблизно 3 міліметри. Нарізаємо квадрати приблизно 15 на 15 сантиметрів.

Обрізки не викидаємо, ми ними ще будемо користуватись. Власне, з обрізаного тіста виліплюємо маленькі «квадратики», які кладемо всередину великого квадрата (це для того, щоб дно мішечка не рвалось).

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Тепер в середину кладемо 2-3 столові ложки начинки (пюре з грибами). На начинку ставимо курячу ніжку.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Краї тіста підбираємо і зав’язуємо ниткою (не сильно затягуємо). Кісточку від курячої ніжки можна обкрутити фольгою, щоб вона не перепеклась і не обгоріла.

Кладемо на деко пергамент для випічки або змащуємо олією. Викладаємо мішечки. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Випікаємо до золотистого кольору – приблизно 15-20 хвилин. З готових мішечків знімаємо нитку. Ось і все. Можна подавати до святкового столу.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Із залишків тіста можна додатково зробити печиво, яке начинити будь-яким варенням.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика
Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста. Фото Андрія Волика


Смачного!

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках ZIK.UA.
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-01-17 20:53 :25