Новини » Економіка 27 вересня, 2017, 14:22
Експерти підрахували вартість борщу: найдорожчий – в Одесі, найдешевший – у Львові
Борщ
Борщ

Асоціація постачальників торгівельних мереж порахувала вартість борщу станом на середину вересня у Києві, Львові, Одесі та Харкові. Найдорожчим виявився борщ в Одесі, а найдешевшим – у Львові.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Він з зазначив, що для обрахунку взяли найбільш простий рецепт борщу: на 3,5-4 літри води свинини – 600 грамів, буряка та картоплі – по 500 грамів, капусти – 300 грамів, моркви та цибулі – по 200 грамів та сметани – 250 грамів.

Так, у Львові найдешевша свинина, за даними статистики, обійдеться у 60,7 грн за 600 грамів, буряк та картопля – по 2,6 грн за 500 грамів, капуста – 1,4 грн за 300 грамів, морква –1,3 грн за 200 грамів, цибуля –1,2 грн за 200 грамів, сметана – 10,1 грн за 250 грамів. Львівський борщ обійдеться у 80 грн.

У Харкові вартість на другу декаду вересня така: свинина – 64,5 грн за 600 грамів, буряк – 2,2 грн за 500 грамів, картопля – 3,2 грн за 500 грамів, капуста – 1,6 грн за 300 грамів, морква – 1,4 грн за 200 грамів, цибуля – 1,2 грн за 200 грамів, сметана – 10,3 грн за 250 грамів. Таким чином, вартість борщу у Харкові становить 84,4 грн.

В Одесі свинина коштує 67,9 грн за 600 грамів, буряк та картопля – по 3,6 грн за 500 грамів, капуста – 2,1 грн за 300 грамів, морква – 1,7 грн за 200 грамів, цибуля – 1,4 грн за 200 грамів, сметана – 11,2 грн за 250 грамів. В Одесі вартість приготування борщу – 91,5 грн.

За даними Держстату на 20 вересня, у Києві свинина з кісткою коштувала 66,2 грн за 600 грамів, буряк – 3,1 грн за 500 грамів, картопля – 4,2 грн за 500 грамів, капуста – 2 грн за 300 грамів, морква – 1,7 грн за 200 грамів, цибуля – 1,3 грн за 200 грамів, сметана – 11,8 грн за 250 грамів. Тобто приготування цієї страви у столиці обійдеться у 90,3 грн.

Таким чином найдешевший борщ ми приготували на заході країни – на Львівщині, який обійшовся нам у 80 грн., а найдорожчий на півдні – на Одещині за 91,5 грн. Різниця в вартості цієї страви – 11,3 грн., або 14%.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-03-24 10:42 :10