Новини » Економіка 25 липня, 2017, 9:49
У 2025 році в світі курятина випередить свинину

Світове виробництво м’яса всіх видів в 2025 році виросте на 16% в порівнянні із середнім об’ємом виробництва в 2013-15 років. Найбільше зростання виробництва прогнозується серед групи країн, що розвиваються.

Про це згідно з прогнозом експерти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) пише AgroPortal.

«В 2025 році структура споживання зміниться з урахуванням зміни споживчих смаків. Так, популярну зараз свинину посуне м’ясо птиці з орієнтовним обсягом виробництва близько 131,3 млн т, виробництво свинини же в свою чергу зросте до 131 млн т, а м’яса великої рогатої худоби ― до 77,8 млн т», ― йдеться в повідомленні.

Таким чином, як вважають експерти, м’ясо птиці буде головним драйвером зростання загального виробництва у відповідь на збільшення світового попиту на цей доступніший продукт порівняно з червоним м’ясом.

«Птицю обиратимуть як виробники, так і споживачі в країнах, що розвиваються, через її доступність. Розвинені країни також поступово будуть відмовлятися від червоного м’яса, в зв’язку з повідомленнями про його шкоду для здоров’я, знову ж віддаючи перевагу м’ясу птиці», ― додали фахівці.

За прогнозами ФАО і ОЕСР, в 2025 році обсяг світового експорту в середньому зросте на 22% в порівнянні з 2013-15 року і складе близько 38,6 млн т (у забійній вазі) на противагу 31,7 млн т в 2015 році.

«Таким чином, експорт буде рости більш швидкими темпами, ніж обсяги виробництва м’яса. У розрізі видів м’яса ситуація буде наступний вигляд: експорт м’яса птиці в 2025 році виросте на 28,7% і складе 15,3 млн т, постачання свинини збільшаться на 20% до 13,3 млн т, а м’яса ВРХ ― на 15,4%, до 8,4 млн т», ― пояснили фахівці.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-05-27 14:02 :44