Новини » Економіка 12 червня, 2017, 17:39
В Україні очікується подальше зростання цін на м’ясо, – експерт
М'ясо. Фото: Мусієнко Владислав/УНІАН
М'ясо. Фото: Мусієнко Владислав/УНІАН

У зв’язку зі зменшенням обсягів виробництва в Україні очікується підвищення цін на м’ясо.

Про це в розповів виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин, пише «ГолосUA».

«У нас стрімко падає кількість поголів’я, відповідно, падають обсяги виробництва м’яса, тому тенденція зростання цін триватиме. Причому тенденцію до зростання цін ми спостерігаємо ще з початку цього року, незалежно від того, святкові дні чи ні», ― заявив експерт.

Пендзин додав, що м’ясо, яке ми вживаємо на сьогодні, невисокої якості, зокрема, курятина.

«Структура м’яса, яке ми вживаємо, досить погана, у нас дуже багато неякісної курятини. Для порівняння, в Європі люди їдять 50% яловичини, 30% свинини і 20% курятини. Українці їдять 56% курятини, 12-13% яловичини, а решта ― свинина. А курятина на сьогоднішні ― це суцільна хімія», ― зазначив він.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України скасував державне регулювання цін на продукти харчування з 1 липня цього року.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-05-25 09:51 :55