Новини » Економіка

Новорічний салат олів’є буде дешевшим, ніж торік

Вартість салату олів’є цього року на 4% менша, ніж минулого, через суттєве зниження вартості овочів.

Про це йдеться у повідомленні Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

Вартість салату становитиме 79 гривень за порцію (≥3кг). Зазначається, що це пов’язано із суттєвим зменшенням вартості овочів: наприклад, картопля втратила у ціні 47% та здешевшала до 3,7 гривні за кг, морква – 65% – до 4 гривні за кг, цибуля – 60% – до 4,30 гривні за кг.

Це пов’язано зі збільшенням виробництва овочів (+3%) до 8,6 млн тонн. Впала ціна і на курячі яйця -12% до 20,6 грн за 10 шт., що спричинено скороченням обсягів експорту через епізоотичну ситуацію в країні.

Крім того, майже не змінилися ціна на консервований горошок та майонез.

Лише трохи додала у ціні ковбаса +2% до 60,4 гривні за кг та огірки мариновані +18% до 26 гривень за банку.

Вартість продукції переробки зросла під впливом збільшення вартості виробничих ресурсів та росту цін на сировину. Вартість яловичини в грудні поточного року на 1% вища, ніж минулого, свинини – на 3%, курятини – на 8%.

 

Loading...