Новини » Регіони 3 червня, 2016, 14:15
За 2 роки тернопільські господині відправили на передову в зоні АТО мільйон вареників

Тернопільські господині з волонтерської спільноти «Бункер-Ес» щотижня ліплять 10 тисяч вареників для бійців АТО. Щоб приготувати воїнам національну страву, у штабі спільноти працює відразу 30 жінок.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

«За вечір ми готуємо сорокалітрову виварку картоплі. Цього вистачає приблизно на дві з половиною тисячі вареників», – каже волонтерка спільноти «Бункер-Ес» Анна.

Трудяться господині від обіду й до опівночі. Взимку так працювали щодня, а зараз, коли почались польові роботи, стараються виходити щонайменше чотири рази на тиждень.

«Ми ліпимовареники, потім їх відварюємо і кидаємо у великі відра, заливаємо туди гарячий смалець і закриваємо кришкою. Виходить наче вакуумна упаковка», – пояснює Анна.

Волонтерки відправляють вареники лише на передову, адже знають, що там найбільша проблема із доставкою їжі.   

«Це не просто їжа, а й психологічна зброя. Коли до хлопців приходять ці вареники, значить, що туди хтось вклав душу, хтось про них турбується», – впевнений волонтер Андрій Крижановський.

Господині підрахували: за два роки війни уже наліпили близько мільйона вареників.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2019-10-20 09:56 :30