Новини » Економіка 15 травня, 2016, 9:10
Індекс борщу: в Україні подорожчала головна страва, – інфографіка

В Україні подорожчала каструля борщу. «Індекс борщу» або вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за підсумками 4 місяців 2016 року в середньому склала 88,20 грн.

Це на 1 грн 72 коп., або 1,72% більше, ніж в грудні минулого року, пише «Новое Время».

За період з січня по березень цього року включно найбільше подорожчали:

свинина (+ 3 грн);

буряк (+1,24 грн).

У той же час подешевшали:

петрушка (-2,58 грн);

цибуля (-1,41 грн);

картопля (-0,38 грн).

Нагадаємо, «Індекс борщу» був запропонований в Україні в 2012 році за аналогією зі всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, українці не стандартизовано.

borsh_04-2016

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
Top
2020-11-28 11:33 :48