Новини » Регіони 29 червня, 2015, 8:36
На фестивалі у Луцьку безкоштовно роздавали найбільшу в Україні варену ковбасу

Вчора, 28 червня, у Луцьку відбувся другий гастрономічний фестиваль «LutskFoodFest», на якому місцеві майстри тішили відвідувачів гастрономічними наїдками з різних кухонь світу та встановили національний рекорд – виготовили найбільшу в Україні варену ковбасу.

Про це повідомив репортер ZIK-Стрім Павло Мельничук.

Фестиваль вуличної їжі проходив на внутрішньому подвір’ї Луцького замку. Саме там розмістились кілька десятків яток та пересувних кухонь, де готували ароматні та смачні страви з м’яса та овочів. Спеціально до свята з міста та області з’їхались досвідчені куховари традиційної української та сучасної кухонь , аби потішити відвідувачів авторським поживними наїдками. 

На фестивалі кулінарні умільці пропонували скуштувати звичного українського борщу, угорського бограчу, грузинського шашлика, італійської шинки із запашними травами, різноманітні солодощі та навіть вегетаріанський  фаст-фуд з овочами, насінням і горіхами.

«Ми готуємо для лучан і гостей фестивалю традиційні німецькі сардельки: нюрнберзькі та баварські. Перші зроблені зі спеціями, котрі привезли з Німеччини, вони відварені, а потім обсмажені на грилі. Баварські вони копчені. Кому які до вподоби», – розповів майстер фаст-фуду Руслан.

Під час фестивалю також відбувся благодійний аукціон, на якому відомі волинські політики, журналісти та громадські діячі готували просто неба авторські страви, а потім продавали їх гурманам за невеличку пожертву для війська.

«Заради благородної справи можна перетворитися не тільки на кухаря, на кого завгодно. Ми сьогодні готуємо борщ. В мене є маленький помічник, мій син, я його сьогодні привів із собою, аби він теж долучився до доброї справи. Ми зранку вдвох обирали продукти для борщу, от будемо готувати авторську страву», – сказав один з учасників аукціону, депутат Луцької міської ради Андрій Козюра.
Окрім того на «LutskFoodFest» встановили національний рекорд – вперше  в Україні для свята луцькі майстри виготовили найбільшу варену ковбасу вагою майже півтони та довжиною у п’ять метрів. Робили на одному з приватних підприємств, а на подвір’я Луцького замку її урочисто внесли кілька чоловіків спортивної статури. Як розповіли учасники фестивалю, місяць тому вони вже робили велику ковбасу, однак тоді вона була в рази меншою і не дотягла до звання рекорду, тому нині вони вирішили не схибити і зробити справді найбільшу в країні ковбаску. Виріб луцьких кулінарів зважили за присутності представників Національної книги рекордів, які й зафіксували вагу велетенської «м’ясної палиці» у 463,2 кг як найвище досягнення. 

«Луцьк завжди нас тішить рекордами. Й торік, й сьогодні. До цього моменту найбільша ковбаса вагою 188 кг була в Черкасах. Але сьогодні ви його побили», – наголосила представниця Національної книги рекордів України Лана Вєтрова.

Після фіксації рекорду ковбасу розрізали на невеличкі порції та роздавали охочим безкоштовно. Втім організатори свята закликами робити добровільні пожертви для  родин загиблих бійців АТО, волинян Сергія Гулюка та Олександра Ярмолюка.

Окрім різноманіття їстівних смаколиків гарний настрій відвідувачам свята створювали різні музичні гурти та народні забави.

Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
Top
2020-11-24 15:19 :28