п'ятниця, 19 вересня, 2014, 6:11 Суспільство
Жирні молочні продукти захищають від діабету

Щоб захистити себе від діабету, потрібно включити в раціон молочні продукти з підвищеною жирністю – сир, масло, молоко, вершки. А від знежирених продуктів краще відмовитися.

Про це пише The Telegraph.

Як показало дослідження, жири з молочних продуктів корисніші за інші насичені жири. Саме вони можуть провокувати позитивний ефект. Науковці спеціально порівнювали людей, які споживали багато молочних продуктів на день, і тих, хто споживав максимум одну порцію. Одна порція має на увазі 200 мілілітрів молока або йогурту, 20 грамів сиру, 25 грамів вершків або 7 грамів масла.

Як виявилося, перша група на 23% рідше зіштовхувалася з діабетом 2 типу.

Загалом у дослідженні взяли участь приблизно 27 тисяч людей 45-74 років. За ними стежили 14 років. Протягом цього періоду близько 3 тисячі зіткнулися з діабетом.

30 міллілітрів вершків на день знижували ризик на 15%, а 180 міллілітрів йогурту – на 20%. Натомість продукти з низьким вмістом жиру не допомагали уникнути діабету.

Що стосується ризику діабету, то негативний вплив мають також паління, надмірна вага, знижена фізична активність і м’ясо у раціоні. Якщо людина щодня їсть м’ясо, особливо нежирне, то ймовірність діабету значно підвищується. Так, 80 грамів нежирного м’яса підвищували ризик на 20%, 90 грамів жирного м’яса – лише на 9%.

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
Top
2018-11-18 09:54 :18