вівторок, 11 вересня, 2018, 16:28 Київ
Кожен третій кіоск з шаурмою у Києві – нелегальний
Шаурма. Фото з відкритих джерел

У серпні 2018 року фахівці Держпродспоживслужби перевірили близько 4 тисяч місць продажу харчових продуктів Києва, у тому числі, і точки швидкого харчування. Виявилося, що у 30% випадків реалізація продуктів здійснювалася з порушенням вимог законодавства.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Найбільш поширеними порушеннями стали: відсутність державної реєстрації операторів ринку;

незадовільний санітарно-технічний стан приміщень; відсутність проточної гарячої та холодної води і системи водовідведення; недотримання температурного режиму при зберіганні продуктів; використання продуктів харчування (сировини) невідомого походження (без супровідних документів); недотримання дезінфекційного режиму (недостатність або відсутність дезинфекційних і миючих засобів); відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни (миття та обробка рук), миття інвентарю, тари тощо.

Для роботи з продуктами харчування допускалися особи без особистих медичних книжок.

«За результатами рейдових перевірок було призупинено діяльність 271 об’єкта. До адміністративної відповідальності було притягнуто 95 осіб. Також були вилучені з обігу 1939,517 кг харчових продуктів», – уточнили контролери.

У Держпродспоживслужбі заявили, що продовжують активну роботу з операторами ринку харчових продуктів з метою недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань.

Нагадаємо, цього літа у Києві більш як 60 осіб отруїлися неякісною шаурмою. Серед постраждалих було 12 дітей.