вівторок, 14 листопада, 2017, 5:09 Людина
Лікарі назвали продукти, які повільно труять організм

Разом з продуктами харчування ми вживаємо не тільки корисні речовини, – в організм можуть потрапити і токсичні компоненти, стверджують фахівці. Якщо вони щодня присутні в раціоні, ризик виявитися жертвою отруєння значно підвищується.

Про це повідомляє comments.ua.

Так, за словами експертів, небажані з’єднання нерідко присутні в картоплі. Наприклад, це глікоалкалоїд соланін, через якого картопля набуває зеленуватий відтінок. Очищаючи картопля, потрібно ретельно видаляти зелені ділянки, а краще – викинути зіпсований плід зовсім, відзначили лікарі.

Також в «чорний список» потрапили яблука. Тих, хто любить з’їдати ці фрукти цілком з кісточками, медики попередили: може виявитися вкрай небезпечним з’їсти за один раз без залишків відразу кілька яблук. «Яблучні кісточки містять ціанід, а він є сильнодіючою отрутою, його нерідко використовують в приготуванні отрути для щурів», – наводиться в журналі думку експертів.

Крім яблучних кісточок, додали вчені, не рекомендується їсти ядра кісточок вишень, абрикос, слив. У них містяться елементи синильної кислоти – природної отрути, що виробляється рослинами для захисту від шкідників.

До речі, частки синильної кислоти містяться і в мигдальних горіхах. Тому вживати мигдаль слід вкрай помірно

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-11-19 01:41:50