вівторок, 17 жовтня, 2017, 1:30 Людина
Білий хліб визнали небезпечним

Іспанські науковці з університету Наварри дослідили вплив білого хліба на здоров’я й стан людини. В результаті стало відомо: на фоні щоденного вживання 120 грамів (три скибки) і більше білого хліба на 40 % підвищується ризик появи зайвої ваги. Тож, заїдаючи всього лише три скибки білого хліба в день, ми ризикуємо в недалекому майбутньому стати жертвою ожиріння.

Про це повідомляє dobryjlikar.

«За порадами дієтологів, дітям можна заїдати лише один бутерброд у день, дорослим також необхідно зменшувати кількість скибок з білого хліба в раціоні. Проблему в першу чергу становить надмірний вміст солі в цьому продукті (а як відомо, одна молекула солі утримує дві молекули води, що загрожує розвитком багатьох хвороб) та відсутність інформації про інгредієнти, – пояснює Леонiд Подригало, доктор медичних наук, спеціаліст з гігієни харчування.

Чимало виробників не дотримується норм, випікаючи хліб за власними рецептами. З одного боку такий продукт вирізняється за смаковими якостями, що й приваблює споживача, але з іншого, невідомо, скільки там і чого саме намішано. При тім застосовують харчові добавки, які впливають на смакові рецептори, провокуючи бажання з’їсти ще. Ось вам і причина переїдання.

Більше того, мало хто знає, що їсти свіжоспечений продукт не варто, для декого це небезпечно. Зокрема, вдаватись до таких дій не можна при хворобах шлунково-кишкового тракту. При проблемах із вагою білий хліб взагалі не має бути в раціоні, а лише житній, із висівками. А при захворюваннях нирок дозволено дієтичний безсольовий хліб».

Читайте також: Експерт назвав харчовий продукт, який найбільше фальсифікують в Україні

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-11-23 20:31:34