неділя, 8 жовтня, 2017, 6:10 Людина
Вчені назвали продукт, який може перемогти рак

Вживання чорносливу вкрай сприятливо позначається на бактеріальному здоров’я кишечника, знижуючи тим самими ймовірність появи одного з найпоширеніших і смертоносних видів раку – прямої і товстої кишки.

У цьому змогли переконатися автори дослідження з США. – передає Телеграф.

Этот продукт способен победить рак

Співробітники двох університетів, Техасу і Північної Кароліни, зробили висновок про те, що регулярне вживання в їжу чорносливу покращує стан кишкового мікробіома, який вчені все частіше називають окремим органом людини. Порушення в ньому мають далекосяжні наслідки не тільки для травлення, але і всього тіла, а також мозку.

Дослідники заявили, що порушення в бактеріальному балансі стають поштовхом до розвитку запалень в цілому ряді відділів кишечника.

«Чорнослив містять фенольні сполуки, які виступають в ролі антиоксидантів, які зменшують прояв запалення і допомагають зберегти здорове співвідношення видів кишкових бактерій», – розповіли вчені про те, як сушені сливи можуть захищати від колоректального раку.

Читайте за темою: 9 порад для запобігання раку кишківника

Дія компонентів чорносливу на мікробіоту кишечника фахівці спостерігали під час дослідів з щурами.

Нагадаємо, що колоректальний рак займає друге місце в статистиці смертності від онкологічних захворювань.

Читайте також: Рак лікуватимуть за допомогою спирту, – вчені

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-10-22 02:31:17