субота, 16 вересня, 2017, 6:20 Людина
Названо найбільш вітамінізований продукт осені

Один із найсмачніших і «найвітамінніших» дарів осені – гарбуз. З нього готуємо каші й робимо салати, його запікаємо, чавимо на сік. А от грубу шкірку, як правило, зрізаємо і викидаємо. Проте фахівці стверджують, що цього робити не слід.

Про це повідомляє dobryjlikar.

Що ж таке цінне є у гарбузовій оболонці?

«Річ у тім, що у цій частині гарбуза містяться ті ж компоненти, що й у м’якоті, зокрема, дуже багато незамінних для здоров’я вітамінів», – каже травознай і дослідник народних способів оздоровлення Олена Коб’юк. – «А от цинку у шкірочці навіть більше, ніж у м’якоті та насінні. Він, як досліджено, відіграє важливу роль у збереженні зору, пам’яті, підтримці імунної та репродуктивної систем. Втрата апетиту, повільне загоєння ран, зниження статевого потягу, схильність до інфекцій, суха шкіра, лупа – усе це привід задуматися про дефіцит цього мікроелемента. Тож раджу тушкувати, запікати гарбуз разом із шкіркою, попередньо його помивши із щіткою та витримавши шматочки плоду у холодній воді. А ще можна робити із гарбузової шкірки справжні ласощі – цукати».

Чи не підкажете рецепт?

Попередньо з овоча треба вибрати насіння, верхній, шкарубкий шар шкірки тонесенько зрізати, покраяти на кубики. Нарізані шматочки засипати цукром і залишити на 10 – 12 годин, щоб з гарбуза вийшов сік. Далі цю солодку рідину зливаємо в окрему посудину і розчиняємо в ньому мед. З лимонів вибираємо насіння і подрібнюємо у блендері, додаємо їх в гарбузовий сік. Кип’ятимо суміш 3 – 4 хвилини, проціджуємо і заливаємо цим розчином кубики. Ставимо посудину з гарбузом на вогонь і варимо до густого сиропу, помішуючи. Далі цукати з гарбуза відокремлюємо від сиропу і підсушуємо в духовці. Коли цукати вистигнуть, обсипаємо їх цукровою пудрою. Помірно висушені гарбузові кубики на смак нагадують мармелад.

Читайте також: Медики поділилися рецептом напою, який восени посилить імунітет і захистить від застуд

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-09-24 02:47:02