субота, 12 серпня, 2017, 0:50 Людина
Вчені розповіли від яких хвороб здатна врятувати диня

В результаті проведеного дослідження вчені з США заявили про те, що вживання дині знижує ризик появи інсульту або раку. За їхніми словами, цей ефект дині обумовлений присутністю в ній особливих речовин.

Про це повідомляє newsyou.info.

Вміщені в дині мінерали надзвичайно позитивно впливають на здоров’я людини, пише про висновки американських фахівців РІАФедералПрес. Зокрема, проведені вченими клінічні досліди показали: наявний в дині аденозин діє як антикоагулянт і попереджає виникнення серцевих і мозкових захворювань, пов’язаних з тромбоутворенням в судинах і артеріях. Також в дині міститься калій – мінерал, який допомагає контролювати тиск, запобігає гіпертонію.

Крім цього, диню відрізняє підвищений рівень каротиноїдів, що допомагає попередити виникнення раку. До складу її плодів входить і вітамін А, званий також «вітаміном молодості». Він захищає цілісність шкіри і слизових оболонок, вкрай важливий для нормального зору і міцного імунітету, пояснили експерти.

«Речовини, що містяться в дині, прискорюють регенерацію шкіри і борються з її старінням, сприяють росту волосся і запобігають їх випадання», – конкретизували медики.

Вони додали, що диня є цінним джерелом фолієвої кислоти – вітаміну В9, який практично повністю руйнується при тепловій обробці, в той час як диню вживають в натуральному вигляді. Фолієва кислота необхідна жінкам під час вагітності та в клімактеричний період, а також всім, хто хоче поліпшити пам’ять і позбутися від депресії.

Вживання дині допомагає перебувати в тонусі, позбавляє від безсоння, втоми і дратівливості. Дана властивість її плодів забезпечується ферментом супероксиддисмутазою, що запобігає процесу пошкодження тканин тіла, – повідомили лікарі.

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-08-17 18:39:36