вівторок, 18 липня, 2017, 9:45 Людина
Вегетаріанські дієти підвищують ризик серцево-судинних захворювань, – дослідження
<nbsp;>

Вважалося, що вегетаріанська їжа більш здорова, ніж традиційна дієта з «м’ясом та двома овочами». Однак кардіологи попереджають, що деякі вегетаріанські страви можуть становити ризик для здоров’я.

Провівши дослідження, вчені з’ясували, що споживання великої кількості солодкої їжі та напоїв, очищеного зерна та картоплі призводить до збільшення ризику виникнення серцево-судинних захворювань.

У дослідженні, опублікованому у Journal of the American College of Cardiology, вчені описали, як вони проаналізували інформацію про дієту та здоров’я десятків тисяч медичних працівників, які брали участь у регулярних дослідженнях.

Вони вивчили ефекти трьох різних видів «вегетаріанських» дієт: одну з переважанням рослин та частини м’яса, здорову вегетаріанську дієту, що складається з цільного зерна, свіжих фруктів та овочів та її нездорової версії, – інформує видання The Independent.

Д-р Амбіка Сатія, зі школи Гарвардського університету охорони здоров’я у Бостоні, США, зазначила: «Коли ми розглядали зв’язок між цими трьома видами дієт та ризиком серцевих захворювань, ми виявили, що здорова рослинна їжа пов’язана з меншим ризиком їх виникнення, тоді як менш здорова рослинна їжа та продукти тваринного походження пов’язані з підвищеним ризиком».

«Зрозуміло, що існує велика кількість харчових продуктів серед рослинної їжі, тому важливо враховувати якість продуктів харчування у рослинній дієті».

Дослідники відзначили, що попередні дослідження про вплив вегетаріанських дієт на здоров’я зосереджувалися на їх загальному аналізі та не поділяли на види. Також вчені звертають увагу на те, що у будь-якому разі не слід швидко кидати одну дієту і переходити на іншу, адже це також становить ризик для здоров’я.

Переклад з англійської Оксани Вергелес, для ІА ZIK

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-12-15 21:38:38