вівторок, 18 липня, 2017, 1:45 Людина
Фахівці розповіли, кому і коли не можна їсти абрикоси

Абрикоси, незважаючи на солодкий смак і вітаміни, можуть бути шкідливими при певних захворюваннях організму. Експерти розповіли, кому не варто зловживати, а кому необхідно взагалі відмовитися від абрикосів.

Фахівці стверджують, що головне джерело небезпеки знаходиться в серцевині цього фрукта. Абрикосові кісточки містять амигдалин, який утворює в травному тракті отруйну синильну кислоту, – повідомляє neskuchno-news.

Від декількох кісточок, за словами експертів, нічого не трапиться. Однак велика доза гарантує отруєння, що супроводжується першінням в горлі, нудотою, слабкістю, головним болем, блювотою, а у важких випадках – судомами і втратою свідомості.

Абрикоси шкідливі для діабетиків. У деяких сортах міститься до 80% цукру, що є дуже небезпечною дозою для людей, які страждають на діабет. Також абрикоси протипоказані при порушеннях обміну речовин. Від абрикосів слід відмовитися людям із захворюваннями щитовидної залози.

Дієтологи наголошують, що абрикоси не рекомендується вживати при зниженій функції щитовидної залози і при захворюванні гепатитом. У людей з таким захворюванням не засвоюється каротин, що міститься в цих плодах. Абрикоси можуть нашкодити людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Від свіжих плодів варто відмовитися при гострому гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Також абрикосами не варто зловживати при захворюваннях печінки і панкреатиті.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-07-22 15:48:29