вівторок, 20 червня, 2017, 17:49 Економіка
Україна почала експортувати на 50% більше м’яса
Яловичина
Яловичина

Експорт м’яса та м’ясопродуктів за п’ять місяців поточного року становить 154 тисячі тонн, що на 50% більше, ніж в ідентичний період 2016-го.

Про це повідомляє Agravery з посиланням на прес-службу Економічного дискусійного клубу.

Частка м’яса птиці у загальних обсягах експорту становила 80% (124 тис. тонн, або на 42% більше, ніж роком раніше). Найвищим попитом українська птиця у користувалася у Єгипті, Нідерландах, ОАЕ, Азербайджані.

Також активно йде попит на яловичину та свинину, які експортують більш ніж в два рази більше. Переважно закуповують Білорусь, Азербайджан, Казахстан, Грузія та Молдова.

М’ясний імпорт, як і в попередні періоди, переважно представлений свининою та м’ясом птиці.

При цьому, імпорт птиці у січні-травні 2017-го зріс на 47%, а свинини – зменшився на 15%. Імпортується м’ясна продукція, в основному, із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні у січні-травні 2017 року становить 8,0%.

Додамо, середньодушове споживання населенням м’яса і м’ясопродуктів відстає від торішнього на 4,4% і становить за 5 місяців 20,5 кг на особу.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-10-21 04:26:51